Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 14.12.2019.
U DOMU ZDRAVLJA U TRNOVU PREGLEDI INTERNISTE BOLNICE "SRBIJA"
Srijeda, 17.07.2019. | Princip News
Dom zdravlja u Trnovu uskoro će pružati i internističke usluge pacijentima, dogovoreno je na sastanku uprave ove medicinske ustanove sa direktorom Bolnice “Srbija“ u Istočnom Sarajevu. Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Trnovo, Dragomir Gagović, koji je inicirao ovu ideju.

U Domu zdravlja u Trnovu registrovano je nešto više od 1.000 pacijenata. Kako bi se unaprijedila njihova zdravstvena zaštita, u ovom domu zdravlja po potrebi će ordinirati internista iz bolnice "Srbija". U Domu zdravlja Trnovo zadovovljni su saradnjom sa najvećom i najvažnijom zdravstvenom ustanovom Sarajevsko - romanijskog regiona. 

"Sa upravom bolnice jasno smo dogovorili da angažujemo ljekara internistu, koji će dolaziti u našu ustanovu i pružati preglede za sve stanovnike naše opštine.", izjavila je Milanka Ivanović, direktor Doma zdravlja Trnovo.   

Menadžment Bolnice "Srbija" već duže vremena obilazi domove zdravlja na području grada Istočno Sarajevo kako bi pacijenti vratili vjeru u ovu ustanovu.

"Želimo da vratimo poljuljano povjerenje u našu ustanovu. Dogovorili smo za početak dolazak jednog interniste, jednom ili dva puta mjesečno, a ukoliko bude potrebno planiramo i da ovdje dolazi i neko od naših hirurga.", poručio je direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija. 

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović istakao je da je Dom zdravlja jedna od najvažnijih institucija. Važno je da Dom zdravlja funkcioniše kako bi se ublažile posljedice odlaska mladih iz Trnova.

"Naredne godine ovaj dom zdravlja mora da uđe u fazu rekonstrukcije, da se zaštiti krov i da se izvrši renoviranje i sanacija. Imamo planove i oko proširenja nekih kapaciteta", rekao je načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović. 

Glavni razlog za potrebama specijalističkih pregleda je udaljenost Trnova od Bolnice Srbija i loša povezanost gradskim prevozom. O tome će se posebno razgovarati na nekim drugim sastancima.
 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVI PRIJEDLOG ZA REFORMISANJE LŠ: UMJESTO OSAM-SAMO JEDNA GRUPA
Udruženje evropskih klubova ne odustaje od ideje da se Liga šampiona radikalno reformiše, i ako je moguće da bude zatvorenog tipa, samo za one ...
KRAJIŠNIK: BUDŽET SRPSKE REALAN I URAVNOTEŽEN
Predsjednik Fiskalnog savjeta Republike Srpske Milenko Krajišnik rekao je da je predloženi budžet Srpske od 3,425 milijardi KM za narednu godinu...
PREDUGO SPAVANJE I DRIJEMANJE DOVODI DO MOŽDANOG UDARA
 Osobe koje predugo spavaju ili uživaju u popodnevnom spavanju imaju ozbiljan rizik od moždanog udara, pokazuje kineska naučna studija. Istr...
PROGLASITI HANDKEA POČASNIM GRAĐANINOM OPŠTINE VIŠEGRAD
Udruženje iseljenih Srba iz Srednje Bosne je opštini Višegrad uputilo prijedlog da dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea pro...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
AKTIVISTA SDS-a OŠTETIO STAKLENE PORTALE NA KANCELARIJI SDS-a
Četvrtak, 12.12.2019.
Republika Srpska
DIJANA GRAHOVAC NAPUSTILA SDS
Petak, 13.12.2019.
BIH
MLAĐEN BOŽOVIĆ JOŠ JEDAN KANDIDAT DNS-a ZA FUNKCIJU MINISTRA
Petak, 13.12.2019.