Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 17.08.2019.
U DOMU ZDRAVLJA U TRNOVU PREGLEDI INTERNISTE BOLNICE "SRBIJA"
Srijeda, 17.07.2019. | Princip News
Dom zdravlja u Trnovu uskoro će pružati i internističke usluge pacijentima, dogovoreno je na sastanku uprave ove medicinske ustanove sa direktorom Bolnice “Srbija“ u Istočnom Sarajevu. Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Trnovo, Dragomir Gagović, koji je inicirao ovu ideju.

U Domu zdravlja u Trnovu registrovano je nešto više od 1.000 pacijenata. Kako bi se unaprijedila njihova zdravstvena zaštita, u ovom domu zdravlja po potrebi će ordinirati internista iz bolnice "Srbija". U Domu zdravlja Trnovo zadovovljni su saradnjom sa najvećom i najvažnijom zdravstvenom ustanovom Sarajevsko - romanijskog regiona. 

"Sa upravom bolnice jasno smo dogovorili da angažujemo ljekara internistu, koji će dolaziti u našu ustanovu i pružati preglede za sve stanovnike naše opštine.", izjavila je Milanka Ivanović, direktor Doma zdravlja Trnovo.   

Menadžment Bolnice "Srbija" već duže vremena obilazi domove zdravlja na području grada Istočno Sarajevo kako bi pacijenti vratili vjeru u ovu ustanovu.

"Želimo da vratimo poljuljano povjerenje u našu ustanovu. Dogovorili smo za početak dolazak jednog interniste, jednom ili dva puta mjesečno, a ukoliko bude potrebno planiramo i da ovdje dolazi i neko od naših hirurga.", poručio je direktor Bolnice "Srbija" Nebojša Šešlija. 

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović istakao je da je Dom zdravlja jedna od najvažnijih institucija. Važno je da Dom zdravlja funkcioniše kako bi se ublažile posljedice odlaska mladih iz Trnova.

"Naredne godine ovaj dom zdravlja mora da uđe u fazu rekonstrukcije, da se zaštiti krov i da se izvrši renoviranje i sanacija. Imamo planove i oko proširenja nekih kapaciteta", rekao je načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović. 

Glavni razlog za potrebama specijalističkih pregleda je udaljenost Trnova od Bolnice Srbija i loša povezanost gradskim prevozom. O tome će se posebno razgovarati na nekim drugim sastancima.
 
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
DJEVOJČICA IZUJEDALA NASTAVNICU U NJEMAČKOJ
Početak školske godine za đake prvake počeo je u Njemačkoj incidentom, čiji je glavni učesnik sedmogodišnja djevojčica. U osnovnoj ško...
ODBOJKAŠICE SRBIJE OSVOJILE TURNIR U BELEKU
Ženska seniorska reprezentacija Srbije, osvojila je prvo mjesto na Glorija kupu u Beleku, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo.  Srbija je dan...
GRAND KAFA PREDSTAVILA SVOJE UČEŠĆE NA SFF
Kao ponosni sponzor Sarajevo Film Festivala već drugu godinu za redom,  Grand kafa je danas na Festivalskom trgu održala doručak i druženje sa...
TAKSISTA POLNO UZNEMIRAVAO TINEJDŽERKU U NOVOM PAZARU
Novopazarska policija privela je i saslušala B.A. (28) iz ovog grada zbog sumnje da je sinoć polno uznemiravao devetnaestogodišnju djevojčicu. ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
LUBURA: SVE SPREMNO ZA NOVU SEZONU GRIJANJA
Petak, 16.08.2019.
Republika Srpska
ĐOKIĆ PREDAT U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA, PRIJETIO SUDIJI OLGICI PANTIĆ
Petak, 16.08.2019.
BIH
MARKO VUJOVIĆ V.D. UPRAVNIK ZATVORA U VOJKOVIĆIMA
Subota, 17.08.2019.