Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 14.08.2020.
U ISTOČNOJ ILIDŽI SNSD SA PARTNERIMA FORMIRA PRIVREDNI SAVJET
Petak, 31.07.2020. | Princip News
Na današnoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža SNSD sa koalicionim partnerima odlučio je da se u ovoj opštini formira Privredni savjet kako bi se privrednicima pomoglo da saniraju ekonomske posljedice pandemije. 

Iz SNSD-a ističu da je nevjerovatno da opština do sada uopšte nije imala Privredni savjet i da je želja da privednici treba da budu svakodnevni partner donošenju važnih odluka. 

Prijedlog je da privrednici daju svoje sugestije, prijedloge i da sami predlože neke od mjera kako im opštinska uprava može da pomogne da prevaziđu ekonomske posljedice pandemije korona virusa. Ideja da se sa privrednicima sa teritorije opštine obave razgovori i da se i ubuduće konsultuju prilikom donošenja mjera iz oblasti privrede. 

Šef Kluba odbornika SNSD-a Nebojša Šešlija istakao je da se u budžetu, koji je usvojen, mogu pronaći sredstva dovoljna za sanaciju posljedica kovida 19 na privredu i da je riječ o sredstvima od oko 800.000 KM.

"Dogovor je da u narednim danima komisija, sastavljena od predstavnika svih političkih partija koje participiraju u Skupštini opštine, zajednički usaglasi to rješenje. Na terenu ne vidimo da su određeni projekti započeti i da su u procesu realizacije, tako da prije svega moramo da znamo tačno šta je započeto, da bismo znali na koji način ćemo to iskoristiti", istakao je Šešlija.

On je rekao da do sada nije urađeno dovoljno i aktuelni načelnik Marinko Božović je uvažio inicijativu skupštinske većine predvođene SNSD-om. 

Šešlija je poručio da nema mjesta za politikanstvo da je interes svih da se maksimalno pomogne privrednicima koji su pretrpjeli i još trpe štetu. 

Šešlija smatra da je skupštinska većina bila u pravu i da je napuštanje prošle, a danas pojavljivanje na nastavku iste te sjednice odbornika SDS-a i načelnika Božovića pokazalo da je riječ o čistom populizmu.

"Kada se želi zajednički usaglašavati, što mi od početka i tražimo, onda možemo raditi zajednički u interesu svih stanovnika naše opštine", istakao je Šešlija.

On je rekao da skupštinska većina nije podržala izvještaj o radu Doma zdravlja Istočno Sarajevo za prošlu godinu, navodeći da je proteklo rukovodstvo radilo dobro u ovoj zdravstvenoj ustanovi, vjerovatno ne bi bilo mijenjano.

"Smatramo da je naš kandidat Danko Vasiljević za godinu dana uradio dovoljno dobrih stvari, da je unaprijedio rad Doma zdravlja i odlično se snašao i u trenutnoj epidemiološkoj situaciji i pojavi virusa korona, te opravdao naše povjerenje", zaključio je Šešlija.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"INFOSRPSKA": BN TELEVIZIJA GLASILO POLITIČKOG SARAJEVA (FOTO)
Svaki gledalac koji je bar jednom pogledao informativni program BN televizije ili pročitao sadržaj sa njihovog portala, ne može se oteti utisku ...
NEŠIĆ: ŽELJA DA SE RUSKA VAKCINA ŠTO PRIJE NAĐE I U BiH
Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić danas je ruskom ambasadoru u BiH Petru Ivancovu čestitao to što je Rusija registrova...
U VIŠEGRADU NEMA NOVOZARAŽENIH, 12 AKTIVNIH SLUČAJEVA
U Višegradu nema novozaraženih virusom korona, a broj aktivnih slučajeva je 12, rekla je novinarima direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đ...
VIŠKOVIĆ SUTRA U TRNOVU I ISTOČNOM SARAJEVU
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetiće sutra Trnovo i Istočno Sarajevo. Višković će se sutra sastati sa načelnici...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VOZAČ MERCEDESA UHAPŠEN NAKON NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO BRAČNI PAR HRŠUM
Srijeda, 12.08.2020.
Republika Srpska
UVODI SE SEROLOŠKO TESTIRANJE U SRPSKOJ, CIJENA 22,50 KM
Srijeda, 12.08.2020.
BIH
SARAJEVO: UBIJEN MUŠKARAC, RANJENA ŽENA
Četvrtak, 13.08.2020.