Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 19.06.2019.
U ISTOČNOM SARAJEVU POVEĆAN BROJ PACIJENATA SA SIMPTOMIMA GRIPA
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Šef Hitne pomoći Doma zdravlja Istočno Sarajevo Olgica Filipović potvrdila je Srni da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi povećan broj pacijenata sa povišenom temperaturom i kašljem, kao i povreda uzrokovanih padom na zaleđenim ulicama.

"Nedavno smo samo u jednom danu imali pet lomova i sve pacijente smo poslali u bolnicu u Kasindo da bi sanirali povrede", rekla je Filipovićeva. 

Ona je poručila građanima da izbjegavaju masovna okupljanja da bi umanjili mogućnost prenosa virusa, a hroničnim bolesnicima da redovno uzimaju terapiju. 

Filipovićeva je, kao prevenciju, istakla jačanje imuniteta ishranom bogatom vitaminima i toplim napicima, a u slučaju visoke zagađenosti vazduha, zaštitu disajnih organa šalom ili maskom. 

Pomoćnik direktora Doma zdravlja na Palama Mlađenka Dragaš rekla je Srni da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi znatno povećan broj pacijenata sa visokom temperaturom i simptomima gripa, te apelovala da građani, a posebno hronični bolesnici zbog nepovoljnih vremenskih uslova što manje izlaze napolje. 

"Dolaze nam pacijenti sa simptomima gripa, opšte slabosti, temperaturom i kašljem koji dugo traje. Apelujemo da se stanovništvo toplo oblači, da uzimaju dosta Ce-vitamina i toplih napitaka, te da konzumiraju što više voća i povrća", navela je Dragaševa. 

Ona je posebno upozorila na oprezno kretanje ulicama zbog poledice koja je uzrokovala učestale lomove.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ROGATICA: JAGODIĆ ODOBRIO POMOĆ ZA PČELARE
Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić odobrio je pomoć za članove Udruženja pčelara "Sat" iz Rogatice u vidu nabavke dvije tone šećera...
TRAMP PRODUŽIO VAŽENJE POVIŠENOG STEPENA UPOZORENJA ZA BALKAN
Američki predsjednik Donald Tramp produžio je važenje povišenog stepena upozorenja u vezi sa Zapadnim Balkanom koje je na snazi od 2001. godine...
ZAVRŠENI "DANI VOJISLAVA LUBARDE" U ROGATICI
 U Rogatici je u okviru manifestacije "Dani Vojislava Lubarde" održano književno veče posvećeno romanu "Vaznesenje" za koji ovaj pisac 1989. g...
KIŠA, OLUJA, PREKID I PREOKRET: VATERPOLISTI SRBIJE SAVLADALI AUSTALIJU
Vaterpolo reprezentacija Srbije sinoć je u burnom meču, koji je na sat vremena prekinulo nevrijeme koje je zadesilo Beograd, pobijedila Australi...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG PRIJETNJI I PUCANJA IZ PIŠTOLJA U VAZDUH
Ponedeljak, 17.06.2019.
Republika Srpska
SA GRAĐANIM SRPSKE MUP ĆE UBUDUĆE KOMUNICIRATI NA OVAJ NAČIN (VIDEO)
Ponedeljak, 17.06.2019.
BIH
IZGORJELA KLADIONICA U SARAJEVU (VIDEO)
Utorak, 18.06.2019.