Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 24.01.2019.
U ISTOČNOM SARAJEVU POVEĆAN BROJ PACIJENATA SA SIMPTOMIMA GRIPA
Petak, 11.01.2019. | Princip News
Šef Hitne pomoći Doma zdravlja Istočno Sarajevo Olgica Filipović potvrdila je Srni da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi povećan broj pacijenata sa povišenom temperaturom i kašljem, kao i povreda uzrokovanih padom na zaleđenim ulicama.

"Nedavno smo samo u jednom danu imali pet lomova i sve pacijente smo poslali u bolnicu u Kasindo da bi sanirali povrede", rekla je Filipovićeva. 

Ona je poručila građanima da izbjegavaju masovna okupljanja da bi umanjili mogućnost prenosa virusa, a hroničnim bolesnicima da redovno uzimaju terapiju. 

Filipovićeva je, kao prevenciju, istakla jačanje imuniteta ishranom bogatom vitaminima i toplim napicima, a u slučaju visoke zagađenosti vazduha, zaštitu disajnih organa šalom ili maskom. 

Pomoćnik direktora Doma zdravlja na Palama Mlađenka Dragaš rekla je Srni da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi znatno povećan broj pacijenata sa visokom temperaturom i simptomima gripa, te apelovala da građani, a posebno hronični bolesnici zbog nepovoljnih vremenskih uslova što manje izlaze napolje. 

"Dolaze nam pacijenti sa simptomima gripa, opšte slabosti, temperaturom i kašljem koji dugo traje. Apelujemo da se stanovništvo toplo oblači, da uzimaju dosta Ce-vitamina i toplih napitaka, te da konzumiraju što više voća i povrća", navela je Dragaševa. 

Ona je posebno upozorila na oprezno kretanje ulicama zbog poledice koja je uzrokovala učestale lomove.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NA PALAMA U PROŠLOJ GODINI 13 ZAHTJEVA ZA USVAJANJE DJETETA
U Centru za socijalni rad Pale u toku 2018. godine evidentirano je 13 zahtjeva za usvajanje djeteta, rekla je Srni direktor Centra Jelana Orašanin...
FANTASTIČNI NADAL LAKO U PETO FINALE U MELBURNU
Rafael Nadal je odigrao fantastično polufinale na Australijan openu i ubjedljivo savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:0, po setovim je bilo 6:2, 6:...
ERDOAN: BRATE MADURO, TURSKA JE UZ TEBE
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan pozvao je venecuelanskog predsjednika Nikolasa Madura, čiji odlazak traže SAD, i izrazio mu podršku. ...
VELIKA AKCIJA U PRIŠTINI, UHAPŠENO 16 OSOBA
Kosovska policija uhapsila je 16 osoba, pod sumnjom da su neovlašteno posjedovale narkotičke supstance, oružje i da su uključene u druge krivi...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNO NOVO SARAJEVO: MUŠKARAC U ZGRADI M:TEL-a PRIJETI DA ĆE SE ZAPALITI
Utorak, 22.01.2019.
Republika Srpska
VIŠEGRAĐANIN PREVAROM NA "FEJSBUKU" OŠTEĆEN ZA 1.200 KM
Četvrtak, 24.01.2019.
BIH
OS BIH: MEDIJSKI LINČ I EKSPRESNA KAZNA ZA SRPSKE VOJNIKE (FOTO+VIDEO)
Srijeda, 23.01.2019.