Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 25.04.2019.
U ISTOČNOM SARAJEVU PRIJEM ZA UČESNIKE EJOF-a
Subota, 09.02.2019. | Princip News
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković organizovao je danas prijem za 12 mladih sportista koji učestvuju na Evropskom omladinskom olimpijskom fesivalu - EJOF 2019, te izrazio zadovoljstvo što više od polovine tima BiH čine sportisti iz ovog grada.

"Činjenica da su u reprezentaciji BiH i djevojčice i dječaci i u nordijskim i u alpskim disciplinama govori da imamo dovoljan broj talenata za koje očekujemo da u seniorskoj konkurenciji budu učesnici velikih takmičenja i postižu važne rezultate", rekao je Vuković novinarima. 

On je pohvalio Smučarski savez Republike Srspske i trenere koji rade sa mladim sportistima, te izrazio nadu da je Istočno Sarajevo svojom organizacijom EJOF-a doprinijelo da svi ovi sportisti imaju jednu posebnu energiju. 

"Oni će nastupati na svom terenu i njima će doći takmičari iz 46 zemalja da budu gosti, što je veliko i za njihovu budućnost", ocijenio je Vuković. 

Vuković je poželio takmičarima da ostvare rezultate kakve su planirali i izrazio nadu da će biti još velikih takmičenja na kojima će učestvovati. 

On je istakao da se očekuje velika posjeta borilištima za vrijeme trajanja EJOF-a, te dodao da će za osnovce sa područja grada biti organizovan prevoz. 

Trener reperezentacije BiH u nordijskom trčanju Goran Santrač rekao je da su svi takmičari zdravi i spremni, da se od njih očekuje da daju sve od sebe i da u tom slučaju rezultat neće izostati. 

"Naš plan je da ovi momci obezbijede normu za takmičenje koje će se održati naredne godine u Švajcarskoj", naglasio je Santrač. 

Predstavnik BiH u alpskom skijanju Strahinja Aranut rekao je da ne može očekivati neki veliki rezultat s obzirom na činjenicu koliko se dobro pripremaju takmičari iz drugih zemalja. 

Prijem je danas organizovan i za bivše učesnike zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine Tomislava Lopatića i Sergeja Fokičeva, ruskog osvajača medalje u brzom klizanju. 

Lopatić je izrazio zadovoljstvo što sada učestvuje u organizaciji EJOF-a koji je ulazna stanica za neka veća takmičenja u narednom periodu. 

Fokičev je naglasio da je osvajanje zlatne medalje na Olimpijadi u Sarajevu bio njegov najveći uspjeh, te da se nada da će se mladi sportisti, koji učestvuju na EJOF-u, dobro osjećati u Istočnom Sarajevu i Sarajevu kao i on prije 35 godina.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
HUMANI GEST O KOJEM SE PRIČA: NEPOZNATI MUŠKARAC OTPLATIO DUGOVANJA GRAĐANA U APOTECI
Humani muškarac otplatio je sva dugovanja građana koji lijekove kupuju na odgođeno plaćanje u kalesijskoj apoteci “Adonis”. Muškarac je...
OVO JE GOLF KOJI VOZI ĐUKANOVIĆ
Policija i dalje traga za odbjeglim Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za zločin u Glamočanima, gdje su ubijeni Slaviša Krunić, njegov sara...
KRUNIĆEV OTAC: UBISTVO MOG SINA JE NARUČENO
Drago Krunić, otac ubijenog privrednika Slaviše Krunića, rekao je da je njegov sin bio dobar čovjek koji se uvijek trudio da pomogne ljudima, t...
ČETVORO DRŽAVLJANA SRBIJE POGINULO U HRVATSKOJ, MEĐU NJIMA I DJEČAK
Četvoro državljana Srbije poginulo je noćas u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj, dok je jedna osoba povrijeđena, saopštil...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
LUBURA: SEZONA GRIJANJA ZAVRŠENA USPJEŠNO
Srijeda, 24.04.2019.
Republika Srpska
MILANOVIĆ PUŠTEN, PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV BALDE, ĐUKANOVIĆA I KOVAČEVIĆA
Srijeda, 24.04.2019.
BIH
VELIKI POŽAR KOD SARAJEVA: GORI SKLADIŠTE PRIVATNE FIRME, ŠTETA OGROMNA
Srijeda, 24.04.2019.