Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 21.10.2018.
U SAOBRAĆAJ PUŠTEN NOVOIZGRAĐENI KRUŽNI TOK
Srijeda, 19.09.2018. | Princip News
 Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić pustili su danas u saobraćaj novoizgrađenu kružnu raskrsnicu u ovoj opštini, u koju su "Putevi" uložili oko 250.000 KM.
Izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika počela je u maju, a radove je u potpunosti finansiralo Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske", dok je obaveza lokalne zajednice bila da riješi imovinsko-pravne odnose i sačini projekat. 

Nešić je istakao da se saobraćaj na ovom kružnom toku nesmetano odvija, jer omogućava prosječan prolazak oko 21.000 vozila dnevno, što je znatno bolje nego ranije. 

"Na ovaj način smo grad učinili ljepšim i omogućili bezbjednije i brže odvijanje saobraćaja na zadovoljstvo građana", istakao je on. 

Nešić je napomenuo da je ovo jedan u nizu projekata koje "Putevi Srpske" realizuju zajedno sa lokalnom zajednicom i najavio da će naredne sedmice početi izgradnja kružnog toka kod skretanja prema naselju Toplik. 

On je rekao da je vrijednost radova za ovaj kružni tok oko 500.000 KM. 

"U narednom periodu ću zajedno sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo i načelnikom opštine Istočna Ilidža Marinkom Božovićem potpisati ugovor o izgradnji kružnog toka kod tržnog centra `Tom`", najavio je Nešić i dodao da opština Istočna Ilidža narednih dana treba da uputi projekat kako bi započela izgradnja kružnog toka u mjestu Kula. 

On podsjeća da su "Putevi Srpske" raspisali tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača za nastavak rekonstrukcije puta Lukavica-Pale, izražavajući nadu da će, nakon žalbenog roka, biti nastavljena izgradnja ove dionice. 

Nešić je najavio da će u narednih desetak dana biti raspisan i tender za izgradnju puta prema Jahorini, vrijedan oko dva miliona KM. 

"Samo u ovoj godini planirana su ulaganja u Istočno Sarajevo veća od 10 miliona KM, što pokazuje da Vlada Srpske ima veliko razumijevanje za ovaj kraj", istakao je Nešić. 

Direktor "Prijedorputeva", izvođača radova, Radenko Crnogorac izjavio je da je uspješno završen dio projekta, jedna kružna raskrsnica, a već sljedeće sedmice trebalo bi da počnu radovi na drugoj kružnoj raskrsnici kod skretanja u Toplik, koja je sastavni dio ovog projekta. 

"Nadamo se da će i druga raskrsnica biti završena u predviđenom roku od 90 dana", naveo je Crnogorac. 

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izrazio je zadovoljstvo što je završena izgradnja kružne raskrsnice - još jednog u nizu projekata koji pokazuju odličnu saradnju Vlade Srpske i javnih preduzeća sa opštinskom upravom. 

On je napomenuo da je opština u proteklom periodu na bazi sporazuma koji je potpisala sa preduzećem "Putevi Republike Srpske" preuzala obavezu da riješi imovinsko-pravne odnose i sačini projekat. 

"Ovo je saobraćajnica regionalnog tipa koja ima dnevnu frekvenciju 5.000 vozila. Kružni tokovi ovog tipa sa jednom trakom se rade na saobraćajnicama koje imaju dnevnu frekvenciju do 20.000 vozila, što znači da je ova saobraćajanica u mogućnosti da primi još četiri puta ovoliko vozila. Tek bi se onda razmišljalo o kružnom toku sa dvije trake", pojasnio je Ćosić. 

On je naglasio da je ovaj projekat koristan za lokalnu zajednicu, te da je omogućio istovremeno usporavanje saobraćaja i njegovo kontinuirano odvijanje i bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

"Drago mi je što smo završili još jedan projekat u nizu onih koje radimo sa Vladom Republike Srpske. Ovo pokazuje da je Vlada Srpske opredijeljenja da, pored svega što je ulagala u opštinu Istočno Novo Sarajevo i grad Istočno Sarajevo, radi na projektima koji poboljšavaju putnu infrastrukturu", rekao je Ćosić. 

On je naveo da će ovih dana dobiti djelimičnu upotrebnu dozvolu koja će omogućiti početak izgradnje kružnog toka kod skretanja prema Tilavi, a istovremeno će u saradnji sa Republičkim pravobraniocem i Vladom Srpske, koja treba da donese odluku o utvrđivanju opšteg interesa, omogućiti da se dobije potpuna građevinska dozvola i riješi spornih 47 metara kvadratnih na kojima ima petnaestak suvlasnika.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NINA SENIČAR ODUŠEVILA NA CRVENOM TEPIHU U HOLIVUDU
Glumica, model i voditeljica Nina Seničar odavno gradi karijeru svjetske zvijezde i čest je gost na crvenim tepisima među najvećim holivudskim...
LICA LAFORE NAJBOLJI DOKUMENTARNI FILM TUZLA FILM FESTIVALA
Dokumentarni film režisera Denisa Bojića rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske proglašen je za najbolji dokumentarni film na sed...
LIK ROMANIJKE DONIO MEĐUNARODNE NAGRADE
Učenik Bane Simić tehnikom grafike radio je lik Romanijke, u koji je utkao sve teškoće gorštačkog života... Učenik trećeg razreda gimna...
TIJANA BOŠKOVIĆ NAJBOLJA IGRAČICA SVJETSKOG PRVENSTVA
Odbojkašica Srbije Tijana Bošković, koja je rodom iz Bileće, osvojila je nagradu za najbolju igračicu Svjetskog prvenstva u Japanu. Boškov...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Istočno Sarajevo
SAVO LALOVIĆ: ZGRADA POZORIŠTA BIĆE IZGRAĐENA I PRIJE ZACRTANOG ROKA
Petak, 19.10.2018.
Republika Srpska
DODIK ČASTIO NA GRANICI POVODOM ROĐENJA UNUKA (FOTO)
Petak, 19.10.2018.
BIH
VLADA FBIH REKLA "DA" ISTOPOLNIM BRAKOVIMA
Petak, 19.10.2018.