Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Utorak, 26.03.2019.
U SOKOCU, UPRKOS SNJEŽNIM NANOSIMA I DO 1,5 METAR, SVE FUNKCIONIŠE
Petak, 11.01.2019. | Princip News
 Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je Srni da na području ove opštine sve funkcioniše - prevoz, elektro i vodosnabdijevanje, iako snijeg danima pada, pa snježni nanosi mjestimično dostižu 1,5 metar.

Bjelica je istakao da je mehanizacija preduzeća "Romanijaputevi" stalno na terenu i od prvih većih snježnih padavina radi zajedno sa nekoliko podizvođača. 

"U pojedinim selima, na višim područjima opštine visina snijega je i do 50 centimetara, a jak vjetar stvara snježne nanose i do 1,5 metar što otežava čišćenje puteva. Za sada se uspješno borimo sa svim teškoćama", ističe Bjelica. 

On navodi da je početkom januara nekoliko puta nestajala struja u selima na području mjesnih zajednica Kaljina, Bare i Knežina koje se snabdijevaju sa dalekovoda Kaljina, ali da su kvarovi otklonjeni, čim su to vremenske prilike to dozvolile. 

Bjelica tvrdi da ekipe za održavanje puteva redovno čiste snijeg do kuća pacijenata koji odlaze na dijalizu. 

On je podsjetio da je 9. januara ove godine na Sokocu izmjerena temperatura od minus 20 stepeni Celzijusovih, te da su proteklih deset dana bili "ledeni dani". 

Mještanin Sokolovića, koje je od Sokoca udaljeno 25 kilometara, Slaviše Kneževića rekao je da je put do centra mjesne zajednice iz pravca Sokoca očišćen, jer spada u prvu prioritetnu grupu, ali su puteve do sela drugo reda prioriteta očistili sami mještani, angažovanjem vlastite mehanizacije da bi mogli na vrijeme isporučiti sirovo mlijeko otkupljivaču. 

"Samo u selu Grbići imamo dva domaćina - Tomislava Dobrilovića i Milomira Jankovića, koji mjesečno predaju ukupno oko 6.000 litara mlijeka i nekoliko manjih proizvođača, tako da su ti ljudi udružili i očistili put do centra mjesne zajednice, da bi mogli predati mlijeko", kaže Knežević. 

On tvrdi da je visina snijega u selu Grbići, na 1.160 metara nadmorske visine, na području ove mjesne zajednice već nekoliko dana viša od 40 centimetara, te da na pojedinim mjestima snježni nanosi viši od jednog metra. 

Duško Krajišnik, mještanin sela Knežina, udaljenog od Sokoca 12 kilometara rekao je da je na području ove mjesne zajednice bilo prekida u elektrosnebdijevanju potrošača u udaljenim selima Kruševci, Mangurći, Drapnići i Šaševci i da su ti kvarovi sanirani. 

On je istakao da je regionalni put Sokolac-Išerić brdo prohodan i da mehanizacija čisti lokalne puteve na ovom području prema prioritetima, iako snijeg često stvara nove nanose na tim pravcima. 

Slava Milinković iz sela Bare, udaljenog od Sokoca 26 kilometara, rekla je da je stanje na području ove mjesne zajednice, kada je riječ o prohodnosti lokalnih puteva i vodosnabdijevanja zadovoljavajuće. 

U sokolačkoj Radnoj jedinici "Elektrodistribucije" potvrdili su da je bilo prekida u elektosnabdijevanju i da su svi kvarovi popravljeni, osim na dijelu prema repetitoru na Šehbeskom gradu, koji je u funkciji zahvaljujući rezervnom napajanju. 

"Čim bude očišćen lokalni put prema repetitoru na Šahbeskom gradu, naše ekipe će otkloniti uzrok prekida na tom dijelu mreže", rekao je Bojan Knežević iz ovog preduzeća. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAPEČAĆENI APARATI DŽOKER KLADIONICE U ISTOČNOM NOVOM SARAJEVU
Inspektori Republičke uprave za igre na sreću zapečatili su automate u objektu "DŽoker kompani" u poslovnoj jedinici u Istočnom Novom Sarajevu...
PREMINUO AMERIČKI REPER, UZROK SMRTI NEPOZNAT
Reper Tech 9, rođen kao Akim Mikens, preminuo je tokom vikenda, pišu strani mediji. Njega često miješaju sa kolegom koji je poznat kao Tech ...
SASTANCI RUKOVODSTVA SNSD-A SA DELEGACIJAMA SDS-A I PDP-A
Sastanak rukovodstva SNSD-a sa delegacijama SDS-a i PDP-a biće održan u Banjaluci.   Portparol SNSD-a Radovan Kovačević potvrdio je za SRN...
FEDERER PREJAK ZA KRAJINOVIĆA
Srpski teniser Filip Krajinović eliminisan je u 1/16 finala Mastersa u Majamiju. Švajcarac Rodžer Federer pobijedio je 103. igrača svijeta 7:5,...
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
STANARI ULICE SPASOVDANSKA 25B U STRAHU OD SUADA KOMARA
Ponedeljak, 25.03.2019.
Republika Srpska
GOVEDARICA NA RAPORTU KOD AMERIKANACA?
Ponedeljak, 25.03.2019.
BIH
DRŽAVLJANIN SRBIJE NA SARAJEVSKOM AERODROMU PRIVEDEN ZBOG UBISTVA U BEOGRADU
Ponedeljak, 25.03.2019.