Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 14.11.2019.
U TOKU IZGRADNJA MULTIFUNKCIONALNOG OBJEKTA U ISTOČNOJ ILIDŽI
Petak, 08.11.2019. | Princip News
Na području opštine Istočna Ilidža u toku je izgradnja kulturnog, duhovnog i konferencijskog centra "Istočnik", za čiji završetak treba izdvojiti gotovo 600.000 KM, rekao je Srni Vukašin Crnjak, direktor Privredne jedinice "Privrednik" Kazneno-popravnog zavoda Istočno Sarajevo.

Ovaj multifunkcionalni objekat gradi se na mjestu potpuno ruinirane nekadašnje sale u neposrednoj blizini zgrade opštine, izgrađene šezdesetih godina prošlog vijeka.

Projekat za izgradnju podrazumijeva savremenu tehničku i tehnološku opremu, od najsavremenijih dinera za projekciju filmova, do elektronske bine sa softverom koji ima elektronsku scenu hidrauličnog tipa koja može da se pomjera u svim pravcima.

Do sada su izgrađeni foaje, nus prostorije za goste, muška i ženska svlačionica sa mokrim čvorovima, prostorija za rekvizite u kojoj će biti sve neophodno za scenu ili binu, te prostorija za klimatizaciju, a u pripremi su radovi plafona i rasvjete.

"To će biti multifunkcionalan objekat za potrebe građana, ali i za ispunjenje zahtjeva za održavanje konferencija ili seminara u sali koja će raspolagati sa oko 140 mjesta", objasnio je Crnjak.

Crnjak je rekao da kompletan projekat finansira "Privrednik" bez ičije pomoći, te da ukupna procjena za preostale radove iznosi gotovo 600.000 KM, dok vrijednost zatečenog objekta nije procjenjivana.

"Mi imamo svoju građevinsku grupu koja će radove izvesti izuzetno kvalitetno, zbog čega mislim da će arhitektonska cijena biti niža", smatra Crnjak.

Tačan rok završetka radova na ovom, za građane Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva, izuzetno značajnog objekta, Crnjak nije mogao da odredi, navodeći da im često iskrsnu dodatne obaveze koje moraju da finansiraju.

On je, bez obzira na to, građanima poručio da će "Privrednik" stalnim i permanentnim ulaganjem okončati izgradnju objekta koji će biti na ponos svih sa ovog područja.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (1)
Boro Mijovic
Petak, 08.11.2019.
Ovaj mladi direktor bi trebao da bude primjer za buducnost RS . Kapa dole.
Najnovije
METEOR OD 100 KILOGRAMA PROBIO ZVUČNI ZID IZNAD AMERIKE (VIDEO)
Kameni meteor veličine košarkaške lopte projurio je brzinom od 53.910 kilometara na čas iznad američke države Misuri i tom prilikom je probio...
MEKTIĆ IZ KATARA POZIVA NA JAVNO UNIŠTENJE BORAČKIH KNJIŽICA
Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić, koji boravi u posjeti Kataru, pozvao je borce Vojske Republike Srpsk...
DODIK VEČERAS U ISTOČNOM SARAJEVU O AKTUELNOJ POLITIČKOJ SITUACIJI
 Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovaraće večeras sa najistaknutijim predstavnicima društvenog, poslovnog i političkog živo...
SUTRA DECENIJA OD UPOKOJENJA NJEGOVE SVETOSTI PATRIJARHA PAVLA
Sutra se navršava deset godina od upokojenja Njegove svetosti patrijarha srpskog Pavla, koji je bio omiljen među narodom zbog svoje skromnosti i ...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Baner ZZZ RS novi
Istočno Sarajevo
SAOBRAĆAJKA U ISTOČNOJ ILIDŽI (FOTO)
Utorak, 12.11.2019.
Republika Srpska
"INFOSRPSKA": ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ PROTIV VOLJE NARODA SRPSKE
Srijeda, 13.11.2019.
BIH
SIPA U BANJALUCI I ISTOČNOM SARAJEVU UHAPSILA I SVOJE KOLEGE
Srijeda, 13.11.2019.