Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
U TRNOVU DVOJE OBOLJELIH OD KOVIDA 19, U IZOLACIJI 12
Srijeda, 07.04.2021. | Princip News
Na području Trnova trenutno su dva lica oboljela od kovida 19, dok je 12 u izolaciji što, u odnosu na zvaničan broj od 2.130 stanovnika, ukazuje na relativno dobru situaciju u vezi sa virusom korona, rekao je Srni načelnik opštine Dragomir Gagović.

"Život u uslovima pandemije, ipak se odvija normalno. Propisane mjere se poštuju, što je uticalo da broj oboljelih ne bude veći", kaže Gagović.

On je naglasio da je od početka pandemije do juče, 65 porodica u kojima je neko obolio od kovida 19, stimulisano sa po 300 KM pomoći.

Gagović objašnjava da zbog ove situacije, opštinski službenici naizmjenično rade do 13.00 časova, te da se vodi računa o propisanom rastojanju.

Načelnik ističe da ih virus korona neće spriječiti da krenu sa realizacijom ambicioznih višemilionskih projekata čija realizacija treba započeti čim im vremenske prilike to omoguće.

Osim u samom Trnovu, planirane su aktivnosti u Mjesnoj zajednici Kijevo i okolnim selima, a najviše na Jahorini.

"Ove godine, na našem dijelu Jahorine, počinje izgradnja rezervoara prema našem urbanom dijelu u vrijednosti oko 800.000 KM, kao i puteva u koje će biti uložena velika sredstva. I prošle godine, za vrijeme pandemije, iz budžeta smo izdvojili oko 700.000 KM za određene projekte, a pomogla nam je i Vlada Republike Srpske", rekao je Gagović.

Načelnik opštine posebno ističe plan koji se odnosi na jače stimulisanje natalitetne politike u Trnovu, navodeći da se, uprkos dosadašnjim olakšicama za mlade bračne parove, školarce i studente, broj stanovnika iz godine u godinu smanjuje.

"Imamo puno penzionera, a malo djece. Moramo napraviti neku dugoročnu strategiju kako bi zaustavili veliki odliv stanovništva koji ostavljaju svoje kuće i imanja i odlaze u gradske sredine. To je veliki problem koji trebamo riješiti", istakao je Gagović.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.