Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Nedelja, 11.04.2021.
UDRUŽENJE HOTELIJERA JAHORINA: ZAŠTO SU SKIJALIŠTA I DALJE ZATVORENA?
Četvrtak, 08.04.2021. | Princip News
Udruženje hotelijera "Jahorina" uputilo je novo saopštenje povodom odluke Republičkog štaba za vanredne situacije da se skijaškim centrima i dalje zabranjuje rad.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Poštovana predsjednice Rapublike Srpske, poštovani predsjedniče Vlade Rapublike Srpske, poštovana ministre Trgovine i turizma, poštovani članovi Republičkog štaba za vanredne situacije, donosioci odluka, uvažena javnosti, predstavnici medija,  na 79. Sjednici Republičkog štaba, održanoj 06.04.2021. godine, odlučeno je da je i dalje zabranjen rad skijalištima i ski centrima!

Mi Vas pitamo, ZAŠTO!

Udruženje hotelijera „Jahorina“, u ime preko 1000 zaposlenih na Jahorini, u ime 4000 članova njihovih porodica, u ime poslodavaca, u ime dobavljača, u ime logike i zdravog rasuđivanja, PITAMO ZAŠTO?

ZAŠTO mogu da rade bašte restorana i kafića, a skijalište ne može!?
ZAŠTO mogu da rade restorani, a skijalište ne može!?
ZAŠTO može da radi javni prevoz, a skijalište ne može!?
ZAŠTO mogu da rade tržni centri, a skijalište ne može!?
ZAŠTO mogu da rade teretane i fitnes centri, a skijalište ne može!?

ZAŠTO se uskraćuje i ograničava pravo na rad nosiocima privrednog razvoja Sarajevsko-Romanijske regije?
ZAŠTO se uskraćuje i ograničava pravo na rad glavnim nosiocima razvoja turizma Republike Srpske?

Sva ova pitanja postavljamo i zahtjevamo na njih odgovor jer smatramo da na to imamo pravo jer činimo sastavni dio privrede Republike Srpske, obezbjeđujemo posao za preko 1000 ljudi, obezbjeđujemo egzistenciju za preko 4000 članova njihovih porodica, u značajnoj mjeri učestvujemo u BDP-u Republike Srpske, predstavljamo Republiku Srpsku u najljepšem svjetlu svim stranim gostima, sastavni smo i neotuđivi dio Republike Srpske i to nam daje za pravo.

Ni u najmanjoj mjeri ne želimo da ugrozimo funcionisanje bilo kog drugog privrednog subjekta niti se žalimo što drugi mogu da rade, a mi ne.

Samo pitamo ZAŠTO!?

Ne želimo da ugrozimo zdravlje niti ijednog pojedinca, ne želimo da ugrozimo funkcionisanje zdravstvenog sistema. Upravo iz tog razloga smo u toku zimske sezone finansirali PSR testiranje naših gostiju, najdetaljnije vodili računa o higijeni i zdravlju naših zaposlenih, najstrožije se pridržavali svih mjera koje je donosio Institut za javno zdravstvo i istrajni smo u tome.
I dalje ćemo poštovati sve mjere i dalje ćemo raditi odgovorno kao i do sada ali želimo da znamo ZAŠTO u svojim izjavama i nastupima Jahorinu označavate kao mjesto širenja zaraze?

Dužni smo saopštiti i Vama i cijeloj javnosti da na osnovu zvaničnih podataka Zavoda za javno zdravstvo Republike Srpske procenat zaraženih na Jahorini, od ukupnog broja testiranih iznosi 1%, dok je republički prosjek zaraženih 23, 49%. 
Dakle procenat zaraženih na Jahorini je više od 20 puta manji od republičkog prosjeka, a opšitna Pale je među opštinama sa najmanjim brojem zaraženih.

Na osnovu svega navedenog tražimo odgovore na postavljena pitanja i dalje ostajemo pri zahtjevu da odobrite rad skijališta i ski centara.

S  poštovanjem,

UDRUŽENJE HOTELIJERA „JAHORINA“ "
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
LAZIĆ: RUSKI DOBROVOLJCI ZAJEDNO SA VRS BRANILI SRPSKU NEJAČ U VIŠEGRADU
Niko nema pravo, niti može zabraniti obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu koji su rame uz rame sa pripadnicima Vojske Republike Sr...
"CRNOGORSKO PROLJEĆE" TRAŽI OSTAVKU KRIVOKAPIĆEVE VLADE
Građani Podgorice okupljaju se kako bi krenuli u auto-kolonu ulicama grada. Oni se nalaze na zaobilaznici kod Plantaža na Zabjelu, gdje je grafit...
OBILJEŽEN DAN STRADANJA 11 PRIPADNIKA MUP-a U SKELANIMA
Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo danas su u Skelanima kod Srebrenice, povodom 12. aprila, dana stradanja 11 pripadnika MUP-a Republik...
U SARAJEVU NESTAO DVADESETŠESTOGODIŠNJI DINO EMKIĆE, SPASIOCI U POTRAZI
Spasioci tragaju za Dinom Emkićem /26/ čiji je nestanak iz porodične kuće u naselju Ahatovići prijavljen Gorskoj službi spašavanja Sarajevo....
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Meridijan banercic
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
VAKCINISANO 150 GRAĐANA PALA STARIJIH OD 65 GODINA
Subota, 10.04.2021.
Republika Srpska
U SRPSKOJ OD SUTRA NA SNAZI UBLAŽENE MJERE
Nedelja, 11.04.2021.
BIH
DODIK: U SRPSKU OVIH DANA STIŽU NOVE KOLIČINE VAKCINE "SPUTNJIK VE"
Petak, 09.04.2021.