Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 18.07.2019.
VIII ODRED BIO JEDNA OD NAJELITNIJIH JEDINICA ORUŽANIH SNAGA SRPSKE (FOTO)
Nedelja, 09.06.2019. | Princip News
Ratni komandant Osmog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske Branislav Okuka Crni izjavio je danas, povodom 27 godina od osnivanja Osmog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske da se samo zajedništvom mogu sačuvati identitet, vjera i Srpska. 

"Danas nam neki ne daju da pričamo, slavimo, da se oblačimo kako mi želimo. Ja sam danas namjerno došao u ratnoj uniformi koju sam nosio 1992. da bih svima pokazao koliko nam je potrebno zajedništvo. Kakvi smo bili od 1992. do 1995. godine samo znaju oni koji su izborili ono što se danas zove Republika Srpska", rekao je Okuka. 

On je istakao da su pripadnici Osmog odreda Specijalne brigade policije ponosni na ono što su napravili, a to je Republika Srpska. 


Branislav Okuka Crni, ratni komandant Osmog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske

Prijeratni zamjenik mininstra unutrašnjih poslova BiH Momčilo Mandić rekao je da je sve počelo i završilo se u Sarajevu. 

"Uvijek kada ovde dođem naviru sjećanja kada smo krenuli 5. aprila 1992. Prije toga smo odvojili specijalnu jedinicu srpske nacionalnosti i to je bio nukleus stvaranja Specijalne jedinice. Ovi momci su odradili veliki posao i dali veliki doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske", izjavio je Mandić. 

Prema njegovim riječima, nije bilo mjesta gdje nisu išli i nigdje nije bilo da nisu sačuvali srpski narod i srpsku nejač. 


Momčilo Mandić, zamjenik mininstra unutrašnjih poslova BiH

Zamjenik ratnog komandanta Osmog odreda Duško Tešić rekao je da je ponosan što su se danas, poslije 23 godine izbjeglišta, okupili ljudi iz 12 zemalja svijeta i 16 opština i gradova Republike Srpske. 


Duško Tešić, zamjenik ratnog komandanta Osmog odreda

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da je ovo bila jedna od najelitnijih jedinica oružanih snaga Republike Srpske.

"Kada to kažem, mislim na brigadu Specijalne policije, odnosno na predratni srpski dio specijalaca koji je počeo borbena dejstva u Sarajevu, ne zato što su to željeli, već zato što su kao dosta puta kasnije, na prevaru napadnuti, ali i uspjeli da se izbore i izvrše zadatak koji su imali", rekao je Savčić novinarima. 

On je naglasio da je ova jedinica ulivala ogromno povjerenje na svakom dijelu teritorije Republike Srpske, na svakom frontu gdje se pojavila. 

"Mi, koji smo s njima najčešće sadejstvovali, znali smo da tu nema uzmicanja, da se ne može desiti bilo kakav kiks i da je zagarantovano da ćemo zadatak izvršiti", rekao je Savčić. 


Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske

Obilježavanje 27 godina od osnivanja Osmog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske počelo je na Veljinama gdje je u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog služen parastos poginulim i umrlim pripadnicima ove jedinice. 

Nakon toga, brojne delegacije odreda specijalnih jedinica širom Srpske, boračke organizacije, te predstavnici grada Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, položili su vijence na spomen-obilježje ispred Policijske uprave Istočno Sarajevo u Lukavici. 



Druženje je, uz prigodan program, nastavljeno u motelu "Bob" na Vracama.
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
KUZMIĆA BUDE IZ KOME
Košarkaški klub Crvena zvezda objavila je novo saopštenje o zdravstvenom stanju srpskog reprezentativca Ognjena Kuzmića, koji je u nedelju teš...
DODIK: UVIJEK ĆU ŠTITITI VITALNI INTERES SRPSKE
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da današnja posebna sjednica predstavlja afirmaci...
ŠTETA 3.000 KM: U PALAMA UKRADENI ELEMENTI SA STUBOVA ZA STRUJU
U mjestu Stambolčić u opštini Pale ukraden je veći broj metalnih elemenata sa stubova za struju, čime je pričinjena šteta od oko 3.000 KM pr...
VODAFONE POKRENUO PRVU 5G MREŽU U NJEMAČKOJ
​Telekomunikacijski operater Vodafone pokrenuo je u utorak prvu komercijalnu 5G mobilnu mrežu u Njemačkoj. Mreža ima 25 odašiljača u Dizeldo...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
U DOMU ZDRAVLJA U TRNOVU PREGLEDI INTERNISTE BOLNICE "SRBIJA"
Srijeda, 17.07.2019.
Republika Srpska
VIŠKOVIĆ: USKORO ZABRANA PRIJEMA RADNIKA U JAVNA PREDUZEĆA I USTANOVE
Utorak, 16.07.2019.
BIH
OPTUŽNICA PROTIV GOVEDARICE ZBOG PORESKE UTAJE 290.000 KM
Srijeda, 17.07.2019.