Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 25.04.2019.
VUJIČIĆ: NEZAPOSLENOST U SRPSKOJ SMANJUJE SE IZ GODINE U GODINU
Ponedeljak, 11.02.2019. | Princip News
U sjedištu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Palama održan je sastanak ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića i direktora ovog Zavoda Miroslava Vujičića. 

Ministar Milunović rekao je da je danas sa direktorom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslavom Vujičićem na sastanku na Palama konstatovao da se nezaposlenost iz godine u godinu smanjuje. 

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić istakao je da se nezaposlenost u Republici Srpskoj smanjuje iz godine u godinu i da je zaključno sa decembrom prošle godine bilo 96.000 nezaposlenih. 

On je ocijenio da su tome doprinijeli i projekti Zavoda jer je u prošloj godini kroz projekte zaposleno 5.200 lica, za šta je izdvojeno 17 miliona KM. 

"Prošle godine smo prvi put sproveli projekat regresnog povrata doprinosa za sva nezaposlena lica. Projekat se odnosi na privredu i kroz njega podstičemo zapošljavanje i smanjenje sive zone", rekao je on i dodao da će i ove, kao i prethodnih godina, raditi projekat zapošljavanja pripravnika. 

On je naglasio da im je namjera da u ovoj godini zaposle više od 4.000 lica kroz sedam projekata vrijednosti oko 15 miliona KM, za šta su sredstva obezbijeđena. 

"Sve aktivnosti radimo u koordinaciji sa Vladom Republike Srpske, a neke u saradnji sa Srbijom", rekao je Vujičić. 

On je naglasio da će dobre efekte dostići projekat koji zajedno provode Srbija i Srpska, koji će biti nastavljen i iduće godine pod nazivom "Startap Srpska", vrijedan dva miliona KM, a čija je ciljna grupa zapošljavanje mladih do 35 godina u Republici Srpskoj. 

Govoreći o licima koja su na evidenciji nezaposlenih samo zbog zdravstvenog osiguranja, Vujičić je naveo da se godišnje za finansiranje zdravstvenog osiguranja obezbijedi 64 miliona KM. 

Vujičić je rekao da je činjenica da postoje migracije, ali da je preuveličan broj koji se pominje, te dodao da je prošle godine 1.400 radnika otišlo na privremeni rad u u Sloveniju, a 2017. godine 2.000. 

"Smanjenje nezaposlenosti u odnosu na 2015. godinu je za nekih 40.000 radnika i taj broj je dijelom uticao, ali nije presudan", kaže on. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVI DŽEJMS BOND- JOŠ JEDNOM DANIJEL KREJG (VIDEO)
Detalji nastavka sage o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu, 25. po redu, biće poznati danas, na zvaničnom predstavljanju informacija, a uoči po...
SNIMLJEN BMW SERIJE 4 CABRIO
Novi BMW Serije 4 kabriolet uskoro stiže, a biće, kako stvari stoje, značajno različit od svog prethodnika, što se najprije odnosi na njegov n...
U VIŠEGRADU ZA VASKRS RADE SAMO PEKARE, DRAGSTORI I BENZINSKE PUMPE
U opštini Višegrad, na Vaskrs radiće samo pekare, dragstori i benzinske pumpe, dok će 1. i 9. maja radnje biti otvorene do 14.00 časova, reče...
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižniča...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
LUBURA: SEZONA GRIJANJA ZAVRŠENA USPJEŠNO
Srijeda, 24.04.2019.
Republika Srpska
MILANOVIĆ PUŠTEN, PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV BALDE, ĐUKANOVIĆA I KOVAČEVIĆA
Srijeda, 24.04.2019.
BIH
VELIKI POŽAR KOD SARAJEVA: GORI SKLADIŠTE PRIVATNE FIRME, ŠTETA OGROMNA
Srijeda, 24.04.2019.