Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 19.06.2019.
VUJIČIĆ: NEZAPOSLENOST U SRPSKOJ SMANJUJE SE IZ GODINE U GODINU
Ponedeljak, 11.02.2019. | Princip News
U sjedištu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Palama održan je sastanak ministra rada i boračko-invalidske zaštite Duška Milunovića i direktora ovog Zavoda Miroslava Vujičića. 

Ministar Milunović rekao je da je danas sa direktorom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslavom Vujičićem na sastanku na Palama konstatovao da se nezaposlenost iz godine u godinu smanjuje. 

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić istakao je da se nezaposlenost u Republici Srpskoj smanjuje iz godine u godinu i da je zaključno sa decembrom prošle godine bilo 96.000 nezaposlenih. 

On je ocijenio da su tome doprinijeli i projekti Zavoda jer je u prošloj godini kroz projekte zaposleno 5.200 lica, za šta je izdvojeno 17 miliona KM. 

"Prošle godine smo prvi put sproveli projekat regresnog povrata doprinosa za sva nezaposlena lica. Projekat se odnosi na privredu i kroz njega podstičemo zapošljavanje i smanjenje sive zone", rekao je on i dodao da će i ove, kao i prethodnih godina, raditi projekat zapošljavanja pripravnika. 

On je naglasio da im je namjera da u ovoj godini zaposle više od 4.000 lica kroz sedam projekata vrijednosti oko 15 miliona KM, za šta su sredstva obezbijeđena. 

"Sve aktivnosti radimo u koordinaciji sa Vladom Republike Srpske, a neke u saradnji sa Srbijom", rekao je Vujičić. 

On je naglasio da će dobre efekte dostići projekat koji zajedno provode Srbija i Srpska, koji će biti nastavljen i iduće godine pod nazivom "Startap Srpska", vrijedan dva miliona KM, a čija je ciljna grupa zapošljavanje mladih do 35 godina u Republici Srpskoj. 

Govoreći o licima koja su na evidenciji nezaposlenih samo zbog zdravstvenog osiguranja, Vujičić je naveo da se godišnje za finansiranje zdravstvenog osiguranja obezbijedi 64 miliona KM. 

Vujičić je rekao da je činjenica da postoje migracije, ali da je preuveličan broj koji se pominje, te dodao da je prošle godine 1.400 radnika otišlo na privremeni rad u u Sloveniju, a 2017. godine 2.000. 

"Smanjenje nezaposlenosti u odnosu na 2015. godinu je za nekih 40.000 radnika i taj broj je dijelom uticao, ali nije presudan", kaže on. 

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAVRŠENI "DANI VOJISLAVA LUBARDE" U ROGATICI
 U Rogatici je u okviru manifestacije "Dani Vojislava Lubarde" održano književno veče posvećeno romanu "Vaznesenje" za koji ovaj pisac 1989. g...
KIŠA, OLUJA, PREKID I PREOKRET: VATERPOLISTI SRBIJE SAVLADALI AUSTALIJU
Vaterpolo reprezentacija Srbije sinoć je u burnom meču, koji je na sat vremena prekinulo nevrijeme koje je zadesilo Beograd, pobijedila Australi...
VELIKA AKCIJA POLICIJE: TRI LICA UHAPŠENA, ODUZETA VEĆA KOLIČINA DROGE I EKSPLOZIVA
Tri lica su lišena slobode, dok je veća količina opojne droge oduzeta prilikom realizacije višemjesečne operativne akcije kodnog naziva "Teata...
KARAN: NEFORMIRANJE VLASTI NA NIVOU BiH UDAR NA INSTITUCIJE SRPSKE
Direktna posljedica neformiranja vlasti na svim nivoima u Federaciji BiH /FBiH/ i na nivou BiH jeste udar na budžet Republike Srpske, funkcionisan...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
ISTOČNA ILIDŽA: UHAPŠEN ZBOG PRIJETNJI I PUCANJA IZ PIŠTOLJA U VAZDUH
Ponedeljak, 17.06.2019.
Republika Srpska
DEVET UHAPŠENIH U AKCIJI "KLUB DVA", PRETRESI NA 15 LOKACIJA
Ponedeljak, 17.06.2019.
BIH
IZGORJELA KLADIONICA U SARAJEVU (VIDEO)
Utorak, 18.06.2019.