Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 26.09.2020.
VUJIČIĆ: ZA ZAPOŠLJAVANJE ODOBRENO DODATNIH ŠEST MILIONA KM
Srijeda, 16.09.2020. | Princip News
Zavod za zapošljavanje Republike Srpske u saradnji sa Vladom obezbijedio je dodatnih skoro šest miliona KM za programe zapošljavanja, čime će, uz već ranije planiranih 10,9 miliona KM, biti zaposleno 3.300 lica, rekao je danas direktor Zavoda Miroslav Vujičić.

On je rekao da su dodatna sredstva u iznosu od 5.973.306 KM obezbjeđena zbog povećane potražnje za programima Zavoda, te da je na taj način obezbjeđeno ukupno 16,9 miliona KM u odnosu na planiranih 10,9 miliona KM.

Vujičić je, nakon sjednice Upravnog odbora Zavoda, rekao novinarima da će povećanjem ovih sredstava umjesto planiranih 2.200 biti zaposleno 3.300 lica kroz programe koje finansira Zavod.

On je naglasio da je Upravni odbor Zavoda danas donio odluku o proširenju programa zapošljavanja pripravnika sa 700 na 800 lica, kao i programa "Zajedno do posla", koji se odnosi na zapošljavanje djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida.

"U ovom programu smo odobrili sve pristigle zahtjeve koji su ispunjavali uslove i umjesto planiranih 190 lica zaposlili smo 550 lica iz kategorije djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida", rekao je Vujičić.

On je naglasio da će Zavod, zajedno sa sa Vladom Srpske, na nekoj od narednih jednica Upravnog odbora proširiti i ovaj program i iz kategorije porodica demobilisanih boraca i djece poginulih boraca zaposliti više od 1.000 lica.

"Opredjeljenje Vlade Republike Srpske je da se ovaj program proširi", dodao je Vujičić.

On je naveo da se na evidenciji Zavoda nalazi 1.000 djece poginulih boraca, od kojih 102 nemaju odrađen pripravnički staž.

"Svi oni mogu biti zaposleni kroz program Zavoda, a poslodavci se mogu prijaviti na program koji će biti raspisan u narednim danima i aplicirati za zapošljavanje te kategorije", rekao je Vujičić.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
IVAN ČEKIĆ- KOLEKCIONAR KUTIJA CIGARETA IZ ISTOČNOG SARAJEVA (FOTO)
Dvadesetsedmogodišnji Ivan Čekić iz Istočnog Sarajeva ima neobičan hobi. On je kolekcionar kutija cigareta koje prikuplja već devet godin...
JAHORINA FILM FESTIVAL: FILM "MJESEČEVE KAPI" DOBITNIK GRAN PRIJA
Film "Mjesečeve kapi" autorke Joran Iver Hadani iz Izraela dobitnik je Gran prija Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkog filma "Jahorina ...
TEGELTIJA: IZ BUDŽETA ZAJEDNIČKIH INSTITUCIJA 15 MILIONA KM ZA ZDRAVSTVENI SEKTOR
Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija najavio je da će sljedeće sedmice biti stavljeno na raspolaganje 42 miliona KM pomoći koja je...
OSVEŠTANJE SPOMENIKA PATRIJARHA PAVLA U PALAMA 17. OKTOBRA
Spomenik blaženopočivšeg patrijarha srpskog Pavla, visok dva i po metra, koji je postavljen ispred Sabornog hrama Svetog arhangela Gavrila u Pal...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
DOKTOR ŠAPONJIĆ: MISLIO SAM DA NEĆU PREŽIVJETI
Subota, 26.09.2020.
Republika Srpska
U SRPSKOJ JOŠ 72 SLUČAJA VIRUSA KORONA, DVOJE PREMINULO
Petak, 25.09.2020.
BIH
DODIK: SLOBODA - KLJUČNA RIJEČ ZA SRPSKI NAROD
Četvrtak, 24.09.2020.