Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Još jedan segment gdje je Đoković daleko ispred Nadala i Federera

31 Januar 2023
2 min.
Još jedan segment gdje je Đoković daleko ispred Nadala i Federera

Novak Đoković je na Australijan openu ostvario svoj 10. trijumf, uzeo je 22. Gren slem titulu i popeo se na prvo mjesto na ATP listi, a upisao je i još jednu titulu u karijeri uz pobjede nad najboljima na svijetu.

Iako su mnogi pričali da je imao lak žrijeb i da se prošetao do titule, on je ovoga puta pobijedio dvojicu igrača iz Top 10 na putu do trofeja.

Prvo je vrlo lako savladao Rusa Andreja Rubljova, šestog na ATP listi u tom momentu, a onda je pao i Stefanos Cicipas u finalu, trenutno treći, a prije Australijan opena četvrti na planeti.

Ovo je bila Novakova 94. titula u karijeri, a do sada je na čak 57 turnira koje je osvojio morao da igra sa dva ili više Top 10 igrača na svijetu i u tome mu nema premca.

Gledali smo sve ove godine kako najčešće ima mnogo teže žrebove od svojih najvećih rivala, a da je to slučaj govori statistika.

Kao što je Stefanos Cicipas rekao novinarima na pitanje da li zaista misli da je Novak najbolji: “Ništa ja ne izmišljam, to su brojke”, tako su i ovdje brojke jasne.

Dok je Novak osvojio 57 titula pobjedama nad dva ili više Top 10 igrača, Federer je to uradio “samo” 39 puta, dok je Nadal na 37 takvih osvojenih pehara i još uvijek juri iskusnog Švajcarca.

S obzirom da trojica velikih rivala imaju sličan broj ukupnih titula u karijerama, jasno je koliko se puta Nadalu i Federeru namjestio dosta lakši žrijeb u odnosu na srpskog šampiona.

mondo

Povezani članci

Žrijeb za Monte Karlo: Đoković i Siner ne mogu da se sastanu prije finala

Srpski teniser Novak Đoković igraće na startu Mastersa u Monte Karlu protiv pobjednika meča između Rusa Romana Safijulina i kvalifikanta, potencijalni rival u polufinalu mu je Karlos Alkaraz, a u finalu Јanik Siner ili Danil Medvedev, odlučeno je danas žrijebom. Đoković je prošle godine takmičenje završio u trećem kolu porazom od Lorenca Musetija poslije preokreta, […]

Partizan samo ovako može do plej-ina Evrolige!

Košarkaši Partizana igraju protiv Valensije u posljednjem kolu, a pratiće i rezultate protivnika kako bi stigli do plej-ina Evrolige. Partizan je učinio šta je do njega i pokazao je svoje pravo lice u Berlinu. Pobjeda nad Albom (94:83) ipak ne donosi odmah plasman u doigravanje, pošto će navijači crno-bijelih morati da strepe sve do posljednjeg kola. Više […]