Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Knežević:Rezolucija o Srebrenici najmanje pisana u Crnoj Gori

19 Jun 2021
2 min.
Knežević:Rezolucija o Srebrenici najmanje pisana u Crnoj Gori

 Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da se rezolucijom crnogorskog parlamenta o Srebrenici stvara nova antisrpska atmosfera i da mu se čini da je rezolucija najmanje pisana u Crnoj Gori i da su njenom usvajanju doprinijele NATO ambasade.


On ističe da je bilo neophodno da se pošalje poruka vaskolikom srpskom narodu, ne samo u regionu, nego i u svijetu da otpočinje kampanja samopriznavanja.

“Bilo je neophodno da se oni kojih ima 30 odsto, a to su Srbi u Crnoj Gori, predstave, takođe, genocidnim, a da eto, Crna Gora, izrasta na neke demokratske standarde i nivoe i da je spremna da priznaje ono što se nije priznalo ni u samoj BiH i oko čega postoje i dan-danas različita tumačenja”, rekao je Knežević za RTS.

On je naglasio da donošenje rezolucije i smjena ministra pravde Vladimira Leposavića nije mogla da se spriječi i da su upozoravali premijera Zdravka Krivokapića da se time ulazi u duboku institucionalnu krizu.

Knežević je ponovio da Krivokapić, po svom profilu, po doživljaju politike i po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, više ne zaslužuje da bude premijer Crne Gore.

“Gotovo da niko ne može vjerovati da se poslije devet mjeseci nalazimo u jednoj situaciji da nema razlike između spoljnopolitičkih poteza Mila Đukanovića i Duška Markovića sa spoljnopolitičkim potezima Zdravka Krivokapića koji su usmjereni protiv Srbije i srpskog naroda”, naveo je Knežević.

On smatra da je Krivokapić čak i radikalniji u nekim potezima prema Srbiji i srpskom narodu.

Knežević kaže da se plaši da je ta platforma “lansirna rampa za obračun sa državnim rukovodstvom Srbije u aprilu 2022. godine, kada se očekuju predsjednički izbori i izbori za gradonačelnika Beograda” i da očekuje “talas donošenja sličnih rezolucija u regionu sa namjerom da se ukine Republika Srpska”.

SRNA

Povezani članci

Policija pronašla 40 kilograma marihuane u napuštenom objektu

Crnogorska policija pronašla je 40 kilograma marihuane u napuštenom objektu u blizini magistralnog puta Rožaje-Berane. Iz Uprave policije su saopštili da se preduzimaju aktivnosti da bi se rasvijetlilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge. Tužilac je naložio vještačenje pronađene droge, kao i druge radnje s ciljem identifikacije lica koja se mogu […]

I dalje se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić ulazi u četvrti dan nakon što je nestala u Banjskom polju kod Bora. Od utorka, 26. marta, traje potraga za djevojčicom, čiji je nestanak prijavila majka. Tokom jučerašnjeg dana bagerom je raščišćavan teren oko kuće u Banjskom polju, odakle se djevojčici gubi svaki trag. Cilj takve pretrage je da […]