Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Ko je glumica koja je okrenula leđa Marašu u “Južnom vetru”

29 Mart 2023
2 min.
Ko je glumica koja je okrenula leđa Marašu u “Južnom vetru”

Glumica Anđelika Simić proslavla se tumačenjem lika Jelice upopularnoj seriji “Južni vetar: Na granici” i mnogi su se zapitali ko je ona u privatnom životu.

Ona je u seriji “okrenula leđa” Marašu (kog glumi Miloš Biković) i tada je šarmirala Džona Bredlija (kog glumi Erik Roberts) i Vorena (kog glumi Vilijam Boldvina) na jednom sastanku.

Sofija Maraš, koju glumi Jovana Stojiljković, se tada obračunala sa Jelicom, i to zbog supruga Petra Maraša, a nakon završetka epizode je Srbija poludjela za njom.

Anđelika Simić važi za jednu od najangažovanijih pozorišnih glumica. Teško je i nabrojati sve predstave u kojima je igrala, a za neke uloge je dobila i nagrade. Široj javnosti postala je poznata po serijama „Premijer”, „Zaustavi vreme” i „Pozorište u kući”.

Rođena je u Velikim Crljenima, selu kod Lazarevca. Tamo je završila osnovnu školu, a srednju u Lazarevcu. Imala je divno djetinjstvo. Ljetnje i zimske raspuste najviše je voljela da provodi kod bake i deke u Drveniku pored Raške. Kod njih je, potpuno slobodna, jurila njivama, šumama, igrala se pored srednjovjekovne crkve Pavlica na obližnjem brdu. Kako navodi prva i neostvarena želja joj je bila bavljenje baletom i plesom.

“Ozbiljno sam želela da se bavim time. Ne znam da li sam više patila ja ili moji roditelji što nisu mogli to da mi pruže. Radili su i nisu bili u prilici da me voze stalno do baletske škole, koja je tada postojala samo u Beogradu”, prisjeća se talentovana glumica. Kao mala, bila je jako kreativna i učestvovala je u raznim seoskim radionicama.

Režirala je još od četvrte godine. U pozorišnoj trupi su, pored nje, bili njen brat Aleksandar i sestra od tetke Staša. Dramatizovali su viceve, smiješne priče, pjevali, pravili mjuzikle, a zatim okupljali čitavo selo da ih gleda. Kreirala je Anđelika i kostime, a predstava nije smjela da prođe ni bez scenske šminke. Obožavala je da izvodi predstave pod otvorenim nebom pa se tom prilikom i pojavilo interesovanje za glumu.

“Ljudi s njive svrate da popiju čašu vode s bunara moje nane, koja je odlična, planinska. Uzmu onda šećer i vodu, kafu, a mi im, onako, pod vedrim nebom izvedemo predstavu. Smejali su se od srca, aplaudirali. Odatle potiče moje interesovanje za glumu. Niko u porodici nije iz sveta umetnosti” , priča Anđelika, prenosi Blic.

Povezani članci

Pogledajte kada će Vaskrs i Đurđevdan padati istog dana

Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, ove godine proslavlja se 5. maja, dan prije Đurđevdana, a u narednu deceniju i po desiće se zanimljiva kalendarska situacija kada će pravoslavci ova dva praznika svetkovati istog dana – 6. maja. Inače, praznik Vaskrsenja Hristovog najranije se može svetkovati 4. aprila, a najkasnije 8. maja po julijanskom kalendaru. Zanimljivo, 8. […]

CVIJET koji SIMBOLIŠE VASKRS: Privlači blagostanje, a poklanja se kao izraz ljubavi

Legenda kaže da je đurđevak nastao od suza Bogorodice prolivenih pored krsta na kojem je razapet Isus Hrist. Zato se smatra važnim cvetom za hrišćane pa je velika sreća kad procveta dovoljno rano da se može uneti u kuću za Uskrs. Za ovaj nežni skromni cvet vezuju se mnoga verovanja, a žene posebno vole njegov […]