Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac ukazao na važnost nastupa privrednika na sajmovima

02 Decembar 2022
2 min.
Košarac ukazao na važnost nastupa privrednika na sajmovima

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je tokom susreta sa delegacijom Južne Koreje da se kontinuirano radi na stvaranju uslova za predstavljanje i afirmaciju privrednog sektora iz Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ na inostranim tržištima.

Košarac je ukazao na važnost da privrednici iz Republike Srpske i FBiH nastupaju i na domaćim i na međunarodnim sajamskim manifestacijama s ciljem adekvatne promocije domaćih privrednih kapaciteta.

Delegacija Južne Koreje boravi u dvodnevnoj posjeti BiH i ovlaštena je od Vlade svoje zemlje da predstavi kandidaturu korejskog grada Busana za Svjetsku izložbu “Ekspo 2030”, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Na današnjem sastanku Košarca i delegacije, koju predvodi gradonačelnik Busana Hong Džun Park, istaknuto je da su kandidati za Svjetsku izložbu “Ekspo 2030”, osim Južne Koreje, Italija, Saudijska Arabija, te Ukrajina.

“Kontinuirano radimo na stvaranju uslova za predstavljanje i afirmaciju privrednog sektora iz Republike Srpske i FBiH na inostranim tržištima. Poučeni ranijim iskustvima, naše aktivnosti su usmjerene na to da obezbijedimo veću finansijsku podršku domaćim privrednicima za odlazak i nastup na međunarodnim sajmovima”, rekao je Košarac.

Na sastanku je razgovarano i o unapređenju privredne saradnje između BiH i Južne Koreje, posebno u oblastima metalske i drvne industrije, IT sektora, kao i mogućnostima povezivanja privrednih komorskih sistema.

SRNA

Povezani članci

Ako pismo srpskog člana Predsjedništva BiH ne bude proslijeđeno u UN, slijede krivične prijave

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića uputio je pismo organima i državama članicama Ujedinjenih nacija povodom najavljene rezolucije o Srebrenici koju je mimo Ustava i propisane procedure predložio ambasador BiH pri UN Zlatko Lagumdžija, saznaje Srna iz diplomatskih izvora. Prema informacijama Srne, Stalna misija BiH pri UN ignorisala je pismo koje je prethodno poslala […]

Sutra do 29 stepeni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu oblačnost i još toplije sa temperaturom vazduha do 29 stepeni Celzijusovih. Jutarnja temperatura vazduha biće od šest do 11, u višim predjelima od tri, a dnevna od 22 do 29, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do […]