Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Kovačević: Trivićeva i Borenović za saradnju sa Šmitom nakon njegove izjave “BiH bez Milorada Dodika”

19 Januar 2022
3 min.
Kovačević: Trivićeva i Borenović za saradnju sa Šmitom nakon njegove izjave “BiH bez Milorada Dodika”

Potpuno je jasno da Jelena Trivić i Branislav Borenović sada zagovaraju razgovore i saradnju sa Kristijanom Šmitom kada je on jasno i otvoreno rekao da je njegov jedini zadatak “BiH bez Milorada Dodika”, odnosno BiH u kojoj se ne poštuje izborna volja srpskog naroda i građana Republike Srpske, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.


“NJima treba BiH u kojoj će neko, a to, po svemu sudeći, želi da bude Kristijan Šmit, da namješta one koji odgovaraju njemu i onima koji su ga poslali. Očigledno je da se Jelena Trivić nada da bi ona mogla da bude ta. Moramo da razočaramo Jelenu Trivić, Branislava Borenovića i sve one koji razmišljaju na taj način da će srpski narod i građani Republike Srpske i u budućnosti sami birati svoje predstavnike.

Jasno je da na Jelenu Trivić i Branislava Borenovića ne računaju, nego će i dalje svoje povjerenje davati onima koji se najbolje zalažu za interese srpskog naroda i Republike Srpske a što je, kao i do sada, prvenstveno bio Milorad Dodik”, istakao je Kovačević u izjavi za Srnu.

Koliko je sve ovo što govori Jelene Trivić licemjerno, rekao je Kovačević, pokazuje to da ona kao argument da treba razgovarati sa Kristijanom Šmitom spominje da je sa njim razgovarao i Aleksandar Vučić, dok je samo dan prije govorila da je potpuno nebitno to šta govori Vučić kada je iznio stav da srpski predstavnici treba da donose odluke u zajedničkim institucijama BiH.

“Danas Trivićeva kaže da je Milorad Dodik nervozan jer ne zna kako će da završi proces protiv bivšeg premijera Srpske Aleksandra DŽombića, a samo dan prije je govorila kako Milorad Dodik kontroliše kompletno pravosuđe u Republici Srpskoj i da se iz tog razloga zalaže da Republici Srpskoj vrati nadležnosti iz pravosuđa kako bi zaštitio samog sebe”, naglasio je Kovačević, dodavši da ako Milorad Dodik sve kontroliše čega onda ima da se boji.

Kovačević je ocijenio da je očigledno da su jedini koji imaju čega da se boje Jelena Trivić, Branislav Borenović i slični, a boje se jedino izborne volje srpskog naroda i građana Republike Srpske.

“Jelena Trivić pokušava navodno da opravda svoj stav da je potrebno razgovarati sa Kristijanom Šmitom time da je on kao voljan da povuče nametnuti ‘Inckov zakon’ iako je on sam prije tri dana jasno i otvoreno rekao da mu ne pada na pamet i da nikada neće povući taj zakon. Tu su stvari potpuno jasne – ne postoje nikakve namjere da se uradi bilo šta dobro za Republiku Srpsku, nego isključivo dobro samo za Jelenu Trivić i PDP”, zaključio je Kovačević.

SRNA

Povezani članci

U akciji “Meta dva” uhapšeno 12 lica, pronađeno više od pet kilograma droge

Deset lica iz Zenice, jedno iz Gradačca i jedno iz Banjaluke uhapšeni su u nastavku operativne akcije “Meta dva”, a tokom pretresa je pronađeno više od pet kilograma droge i oružje. Uhapšena su lica čiji su inicijali K.A. /44/, I.A. /32/, A.A. /41/, K.A. /39/, S.R. /22/, T.A. /32/, M.S. /46/, V.A./34/, D.S. /32/ i […]

Košarac: Perspektiva BiH u dogovoru dva entiteta i tri konstitutivna naroda

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je danas da je lažni visoki predstavnik Kristijan Šmit glavni uzrok krize, protivnik domaćeg dogovora i promoter BiH kao kolonijalne zemlje u kojoj vladaju njegovi i zakoni ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija. Košarac je naglasio da ovaj dvojac ruši Dejtonski sporazum i brutalno krši Ustav BiH, dok […]