Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Medojević: Političku krizu riješiti formiranjem vlade izbornog povjerenja

22 Jun 2021
2 min.
Medojević: Političku krizu riješiti formiranjem vlade izbornog povjerenja

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da političku krizu u Crnoj Gori treba riješiti formiranjem vlade izbornog povjerenja koja ne bi trajala duže od godinu.


Medojević, koji je i predsjednik Pokreta za promjene, smatra da ta vlada treba da organizuje tradicionalni popis i očisti birački spisak od fantom birača, postavi novi menadžment Radio-televizije Crne Gore /RTCG/ koji neće biti pod kontrolom nijedne partije, a posebno Demokratske partije socijalista /DPS/, te izabere nezavisnog i nepristrasnog specijalnog državnog tužioca koji će spriječiti izborne krađe i kupovinu birača u kampanjama.

On je istakao da parlamentarna većina treba da se dogovori o trajanju takve vlade, ali ne duže od godine, jer se, kako je naveo, već dovoljno vremena izgubilo.

Medojević smatra da je neviđena politička prevara birača i izdaja ostavila vladu Zdravka Krivokapića bez zrnca političkog legitimiteta, a nakon smjene ministra Vladimira Leposavića i bez podrške u parlamentu.

“Zato su izbori jedino politički korektno i održivo rješenje”, poručio je Medojević i zaključio da bi ostavka Krivokapića doprinijela razrešenju krize.

Prema njegovim riječima, ukoliko Demokrate, koje su u tihoj koaliciji sa Krivokapićem i Građanskim pokretom URA, koja je dio Vlade, ne prihvate pošteni dogovor o novoj vladi, Demokratski front treba da bojkotuje vladu i da ne glasa ni za jedan njen prijedlog.

SRNA

Povezani članci

Guteres: Nema napretka u polju osnivanja ZSO

Generalni sekretar UN Antonio Guteres ocijenio je da nije bilo napretka u polju osnivanja zajednice srpskih opština /ZSO/ na sjeveru Kosova i Metohije, uprkos diplomatskom pritisku na privremene vlasti u Prištini. On je u redovnom šestomjesečnom izveštaju o radu Unmika naveo da su, uprkos izvjesnom napretku u sprovođenju sporazuma postignutih uz posredovanje EU, tenzije između […]

Grčki list: Ulazak Kosova u EU, zločin nad srpskim i grčkim narodom

Podrškom prijemu tzv. Kosova u Savjet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog prava i protivriječe svim evropskim principima o jednakosti i poštovanju manjina, prenosi grčki list “Helas džurnal”. Prema pisanju profesora na Demokritovom univerzitetu u Trakiji Јorgosa Pavlosa za taj list, ako za mjesec dana Komitet ministara SE podrži […]