Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Na Palama danas Republičko takmičenje u pružanju prve pomoći

28 Maj 2022
1 min.
Na Palama danas Republičko takmičenje u pružanju prve pomoći

Republičko takmičenje podmlatka i omladine u pružanju prve pomoći biće održano danas na Palama, u organizaciji Crvenog krsta Republike Srpske.


Takmičenje će biti održano u Sportsko-poslovnom centru “Peki”, uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja, a svečano otvaranje zakazano je u 11.30 časova postrojavanjem ekipa, najavljeno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Pružanje prve pomoći podrazumijeva zbrinjavanje povreda i spasavanje ljudskih života u svakodnevnim i kriznim situacijama prije stizanja stručne pomoći.

SRNA

Povezani članci

Karadžić Jovičević: Radovan u britanskom zatvoru u užasnim bolovima, bez ljekarske pomoći

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji se nalazi u britanskom zatvoru, trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lijekove niti ima ljekarsku pomoć, izjavila je Srni njegova kćerka Sonja Karadžić-Jovičević i istakla da to smatra pokušajem ubistva. “Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lijekove koje […]

Učenici obilježili Svjetski dan zdravlja i prikupljali sredstva za liječenje sugrađanske Vere Grgić

Učenici Srednje medicinske škole Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” organizovali su danas mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i praktičnu demonstraciju kardiopulmonalne reanimacije u Istočnom Novom Sarajevu. Aktivnosti su sprovedene u susret Svjetskom danu zdravlja, koji se obilježava 7. aprila, a postavljena je i humanitarna kutija za donaciju novčanih sredstava za Veru Grgić koja je […]