Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Najbolji odnosi i najveće razumijevanje

04 Avgust 2021
2 min.
Najbolji odnosi i najveće razumijevanje

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da rukovodstvo Srbije danas ima najbolji odnos i najveće razumijevanje kada je riječ o Republici Srpskoj.


“I mi treba da shvatamo njihovu međunarodnu poziciju. Savršeno dobro znaju da na ekonomskim projektima i pitanjima i saradnji sa nama ne smije da bude bilo kakve prepreke, niti to može bilo ko da zabrani”, rekao je Dodik.

On je istakao da će rukovodstva Srpske i Srbije u Beogradu razgovarati o međunarodnim pritiscima, ali i problemima u vezi sa izgradnjom Hidroelektrane /HE/ “Buk Bijela”, te aerodromu u Trebinju i drugim ekonomskim projektima.

“BiH umjesto da nam je podrška da izgradimo HE `Buk Bijela` nakon 40 godina planiranja, oni su odlučili da nama to onemogućavaju. I moramo da nađemo rješenje za to”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Dodik je istakao da je Srbija u ovom trenutku najmoćnija država na Balkanu, što prije 10 godina nije bilo tako, te da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podigao zemlju politički na međunarodnom planu, a regionalno je postavio kao najmoćniju u ekonomskom, političkom i vojnom smislu.

“Raduje me kao Srbina da danas čujem da će 10 zemalja povući priznanje Kosova. U svakom slučaju, Srbija pokazuje da može sama, da ima snažnog vođu, da se razvija, gradi auto-puteve, bolnice, povećava prosječne plate. Sada kada pokazuje sposobnost da može da napreduje, sada je zaustavljaju”, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva smatra da se ponovo otvara problem Republike Srpske pošto Srbija neće rješavati problem Kosova na način kako je Zapad naumio.

SRNA

Povezani članci

Kolegijum NSRS o terminu održavanja posebne sjednice

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske danas bi trebalo da utvrdi dnevni red i termin održavanja posebne sjednice. Predsjednik Parlamenta Nenad Stevandić očekuje da će na ovoj sjednici biti usvojen izvještaj Nezavisne međunarodne komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine koju je formirala Vlada Srpske. Na dnevnom redu posebne […]

Dodik: Skupom “Srpska zove” brani se sloboda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se mitingom “Srpska zove”, koji će biti održan 18. aprila u Banjaluci, brani sloboda i pozvao građane da dođu na ovaj skup zajedništva. “To je miting slobode i naše budućnosti. Dođite, jer hoćemo da pokažemo da smo zajedno”, rekao je Dodik za RTRS. On je istakao da […]