Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Napadi se nastavljaju, srušena džamija, broj žrtava raste

15 Maj 2021
1 min.
Napadi se nastavljaju, srušena džamija, broj žrtava raste

Izraelski avioni jutros su nastavili vazdušne udare na palestinski Pojas Gazu, a pripadnici Hamasa odgovorili su ispaljivanjem raketa na Izrael.

Broj žrtava sukoba svakog dana raste, ali i pritisak međunarodne zajednice da se oni okonačaju.

Palestinske vlasti potvrdile su da je najmanje 12 osoba poginulo danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sjever Pojasa Gaze, među njima poginula je jedan žena sa troje djece, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju.

Sirene su se danas oglasile i u više gradova na jugu Izraela upozoravajući na raketni napad iz Gaze, a u Beršebi i Ašdodu pogođeno je nekoliko zgrada, a izvještaja o žrtvama nije bilo.

Hamas je preuzeo odgovornost za lansiranje ovih raketa.

Sukobi između Izraela i Palestinaca ušli su u šesti dan, bez naznaka da bi moglo da dođe do smirenje situacije, a razmjena raketnih udara uslijedila je nakon izbijanja nemira u blizini džamije Al-Aksa u jerusalimskom Starom gradu početkom maja.

Nezavisne

Povezani članci

Putin: Pronaći ćemo sve odgovorne za teroristički napad

Ruske vlasti pronaći će sve one koji su učestvovali u terorističkom napadu u dvorani “Krokus siti hol”, sve veze i sve one koji su imali korist od tog čina, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin. On je govorio na proširenom sastanku odbora ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova. “Nama je važno da identifikujemo ne samo direktne počinioce, […]

Pucnjava u finskoj školi, nekoliko osoba ranjeno

Nekoliko osoba je ranjeno u pucnjavi u osnovnoj školi “Vijertola” u gradu Vanta u Finskoj i napadač je uhapšen, saopštila je danas policija. Osnovnu školu “Vijertola” pohađa oko 800 učenika i ima devedesetak zaposlenih. Policija je nešto ranije naredila stanarima okolnih naselja savjetovala da ne izlaze iz kuća, podsjeća finska novinska agencija “JLE”.