Ravna planina banerRavna planina baner

Region

O razrješenju Abazovića 3. februara, dan poslije o nepovjerenju Vladi

20 Januar 2022
2 min.
O razrješenju Abazovića 3. februara, dan poslije o nepovjerenju Vladi

 Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sazvao je za 3. februar vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će biti razmatran prijedlog za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, a za 4. februar sjednicu na kojem će biti razmatran prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi.

Bečić je napisao na “Tviteru” da su mu u prethodna dva dana pristigla tri zahtjeva za vanrednim zasjedanjem Skupštine, te da je za narednu sedmicu sazvao tri vanredne sjednice koje će biti održane 3. i 4. februara.

On je naveo da je prva sjednica zakazana za 3. februar, na zahtjev Vlade Crne Gore, sa dvije tačke dnevnog reda – Prijedlog za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i Prijedlog za izbor potpredsjednika Vlade i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića.

Druga vanredna sjednica, na zahtjev Vlade Crne Gore, sazvana je 4. februar sa jednom tačkom dnevnog reda Prijedlog odluke o skraćenju mandata Skupštine Crne Gore.

Treća vanredna sjednica, na zahtjev 31 poslanika, zakazana je za 4. februar sa dvije tačke dnevnog reda Prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vlade Crne Gore i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi.

“Podsjećam da se saglasno Ustavu Crne Gore i Poslovniku o radu Skupštine vanredno zasjedanje saziva na zahtjev predsjednika Crne Gore, Vlade ili najmanje trećine ukupnog broja poslanika, a da podnosilac zahtjeva za vanredno zasjedanje određuje dan održavanja i dnevni red sjednice”, napisao je Bečić.

Skupovi u više gradova zbog zahtjeva za smjenu Vlade

Građani Crne Gore u više gradova i večeras okupljanjem izražavaju nezadovoljstvo zbog inicijative za smjenu Vlade Zdravka Krivokapića sa porukom da je smjena Vlade Crne Gore izdaja volje građana.

U Nikšiću se okupilo više stotina građana, koji su razvili veliku trobojku i koji uzvikuju “Uzeo si pare Dritane!”

Novinar Radio televiziji Crne Gore prijavio je policiji da je napadnut tokom ovog okupljanja, a policija je privela osumnjičenog napadača.

U Beranama se treće veče okupio veći broj građana, koji su poručili Krivokapiću da je manjinska vlada izdaja.

Okupljeni su uzvikivali “Izdaja” i poručili Krivokapiću “da bude premijer svog naroda”.

U Beranama su najavili da će se i sutra uveče okupiti povodom istog razloga.

Protesti su za večeras zakazani i u Podgorici, Baru i Bijelom Polju.

Nekoliko stotina građana okupilo se sinoć ispred zgrade Vlade u Podgorici zbog najava formiranja manjinske vlade i inicijative za izglasavanje povjerenja Vladi koju su podnijeli Građanski pokret URA i opozicija.

SRNA

Povezani članci

Austrijska policija: Velika vjerovatnoća da je na snimku iz Beča dvogodišnja Danka Ilić

Austrijska policija se zvanično oglasila povodom snimka od subote koji je napravio srpski državljanin na tramvajskoj stanici u Beču, a na kojem se vide dvije žene sa devojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić. olicija navodi da su članovi porodice dvogodišnje djevojčice izjavili da je na snimku najvjerovatnije ona. U Srbiji se nastavlja istraga u […]

Jurić: Aktiviranje “Amber alerta” će dobiti smisao ako se Danka vrati živa

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Igor Jurić izjavio je da će prvo aktiviranje sistema “Pronađi me” u Srbiji dobiti smisao ako se nestala dvogodišnja djevojčica Danka Ilić vrati živa. Jurić je istakao da je u slučaju nestale Danke, za kojom se traga već deveti dan, najvažnije da se utvrdi istina i da svi […]