Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Obustava saobraćaja zbog auto trke na pravcu Vojkovići-Krupac

31 Juli 2021
3 min.
Obustava saobraćaja zbog auto trke na pravcu Vojkovići-Krupac

Na području Istočnog Sarajeva na dionici magistralnog puta Vojkovići-Krupac danas je na snazi potpuna obustave saobraćaja zbog auto-trke.


Obustava će trajati od 9.00 do 18.00 časova, a za to vrijeme saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne pravce, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Tokom dana očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u Republici Srpskoj, posebno na graničnim prelazima, a zbog velikih vrućina duža putovanja preporučuju se u jutarnjim ili večernjim časovima.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog pravca Kotor Varoš-Obodnik zbog izgradnje mini-hidroelektrane, te na putu Dobro Polje-Miljevina zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja u tunelima Čemerno /na pravcu Brod na Drini dva-Vrba/, Čeljigovići /na putu Lapišnica-LJubogošta/ i Stambolčić /na dionici Pale-Podgrab/, te na dionici regionalnog puta Tedin Han-entitetska granica /Križ/.

Režim saobraća izmijenjen je i zbog izgradnje kružne raskrsnice u Vlasenici, na spoju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišča.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu “Ugar”, kao i na pravcu Rudanka-Doboj na spoju ovog magistralnog pravca i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Povremene obustave saobraćaja u periodu od 7.00 do 17-00 časova biće na snazi na dionici regionalnog puta Jezero-Šipovo zbog radova na rekonstrukciji puta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktivne su na dionici magistralnog puta M-I 111 na lokalitetu mjesta Vojkovići, u Ulici 2. sarajevske brigade
– Krupac /Ulica ravnogorska/ u vremenu od 8.15 do 15.00 časova.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na dionici regionalnog puta Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona na pravcu Kozarac-Mrakovica odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke saobraćaj se zbog aktiviranja klizišta odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, a na regionalnoj dionici Stari Majdan-Lamovita dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izvođenja radova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se DO 9. avgusta na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod, entitetska granica Caparde-granični prelaz Karakaj od 2. do 14. avgusta, entitetska granica Banj Brdo-granični prelaz Rača, od 04. do 13. avgusta, entitetska granica Ledenice-Crkvina-granični prelaz Šamac od 5. do 10. avgusta.

U Federaciji BiH obustavljen je saobraćaj u mjestu Liješnica, na magistralnom putu Žepče-Maglaj zbog saobraćajne nezgode.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na pravcu Konjic-Jablanica zbog čega se u vremenu od 20.00 do 5.00 časova saobraćaj odvija jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, kao i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija na dionici Simin Han-Caparde, gdje se saobraćaj od 22.00 do 6.00 časova obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na dionicama Srebrenik-Orašje /Ćehaje/ i Hutovo-Stolac /Cerovica/.

Pojačan je intenzitet vozila na ulaSKU u BiH na graničnim prelazima Brod, Gradiška, Gradina i Velika Kladuša, a na izlasku iz zemlje bilježe se duge kolone vozila na prelazima Doljani, Hum, Deleuša i Zupci.

Granični prelazi Gabela-Gabela Polje, Kozarska Dubica-Hrvatska Dubica, Vaganj-Bili Brig, Hadžin Potok-Bogovolja, Orahov Do-Slano i Duži–Imotica u naredna tri mjeseca su otvoreni kao međunarodni granični prelazi.

SRNA

Povezani članci

U petak akademija posvećena Dobrici Eriću

Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo u petak, 29. marta, organizuje akademiju povodom pet godina od upokojenja srpskog pjesnika Dobrice Erića. Na akademiji će učestvovati “Srbski pravoslavni pojci” iz Beograda, pjevačke grupe “Prosvjeta” iz Vukovara i “Srpski vez” iz Kumanova, te Helena Miljević iz Kukujevaca i Helena Inić iz Gračanice, saopšteno je iz Kulturnog centra. Početak […]

U utorak u Istočnom Sarajevu maskenbal pod nazivom “Glavni junak jedne knjige”

Dječija biblioteka Istočno Sarajevo, povodom Međunarodnog dana dječije knjige – 2. aprila, organizuje maskenbal pod nazivom „Glavni junak jedne knjige“, na kom će djeca pokazati ko su glavni junaci sa kojima se poistovjećuju, sa kojim likom dijele radost ili tugu i koga vole da imitiraju. „Cilj je da se širom svijeta pošalje jedinstvena poruka – […]