Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

OC Jahorina: Biće nabavljen najsavremeniji sistem za vještačko osnježavanje

23 Septembar 2022
2 min.
OC Jahorina: Biće nabavljen najsavremeniji sistem za vještačko osnježavanje

Olimpijski centar “Jahorina” prvi će na Balkanu nabaviti najmoderniji sistem osnježavanja “Snou faktori”, koji proizvodi vještački snijeg pod svim uslovima, bez obzira na temperaturu vazduha, izjavio je direktor ovog centra Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je istakao da će novi sistem vještačkog osnježavanja gostima Jahorine dati dodatnu, maksimalnu, sigirnost u snijeg tokom cijele zimske sezone, saopšteno je iz Olimpijskog centra.

Tokom boravka u Italiji proteklih nekoliko dana, Ljevnaić se sastao sa direktorom najpoznatije svjetske kompanije za proizvodnju snijega “Tehno Alpin” Erikom Gumererom radi potpisivanja ugovora o izgradnji sistema za osnježavanje na ski-stazi Prača, konkretno stazama 6 i 6b.

On je pojasnio da će u novoj zimskoj sezoni ove ski-staze dobiti sistem sa novoizgrađenim jezerom za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000 metara kubnih.

“Nastavljamo sa investicijama na Jahorini, upotpunjujemo našu ponudu i želimo da ove zime ponudimo skijašima najbolje. U okviru novih investicija na Jahorini znatno nadogađujemo sistem za osnježavanje, zahvaljujući velikoj podršci Vlade Republike Srpske, premijera Radovana Viškovića i resornog ministra Nedeljka Ćorića”, istakao je Ljevnaić.

“Snou faktori” sistem za osnježavanje je veliki iskorak u svijetu skijanja. Riječ je o inovativnoj tehnologiji za pravljenje snijega vrhunskog kvaliteta bez obzira na temperaturu vazduha, koji funkcioniše kao idealna dopuna tradicionalnom sistemu vještačkog osnježavanja, omogućujući neprekidnu proizvodnju snijega.

U zavisnosti od kapaciteta, sistem se kreće od mobilnih verzija do velikih projekata koji proizvode i do 1.000 metara kubnih snijega dnevno.

SRNA

Povezani članci

Služen parastos poginulim borcima Srpske garde Ilidža

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži danas je služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 30 godina. Pripadnik Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je 1. oktobra 1992. godine ova jednica formirana na osnovu odluke komande […]

Šekara: Posljednje podvale i spinovi guraju opoziciju u još jedan poraz

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara poručio je opoziciji u Republici Srpskoj da požuri ako nisu potrošili cjelokupan arsenal spinova, lažnih vijesti, teorija zavjere i raznoraznih podmetanja, jer je čak i CIK BiH, imenovan kako je imenovan, definisao početak izborne ćutnje, a opozicione perjanice su tada, ruku na srce, najpametniji. “Takva vrsta pritiska možda negdje […]