Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Od danas aktivan humanitarni broj za Ivanu Bjelogrlić

01 Avgust 2021
2 min.
Od danas aktivan humanitarni broj za Ivanu Bjelogrlić

Pozivom humanitarnog broja 1403 od danas do kraja mjeseca, u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, može se darovati jedna konvertibilna marka za liječenje Ivane Bjelogrlić.

Za nastavak liječenja petogodišnje Ivane Bjelogrlić potrebno je oko 50.000 evra.

U proteklom periodu organizovano je više akcija za pomoć Ivani.

Ivana Bjelogrlić rođena je kao potpuno zdrava beba, a u septembru 2018. godine nakon bolova u stomaku na koje se žalila otkriven joj je rak bubrega.

Odmah nakon toga uslijedilo je liječenje sa terapijama i odstranjen joj je zahvaćeni bubreg, a zatim su nastavljene određene terapije u Banjaluci, te je u septembru 2019. godine Ivana primila posljednju hemioterapiju i otpuštena je kući.

U novembru iste godine, nakon kontrolnih pregleda, nalazi su pokazali da su se na jetri pojavile metastaze, a Ivana je otišla na liječenje u Francusku u decembru 2019. godine, gdje je hospitalizovana na klinici, te provela godinu na liječenju.

U Parizu je Ivana bila podvrgnuta operacijama na jetri, dijelu pluća, prošla je tri sterilne sobe, jake hemioterapije, imunoterapije i 17. oktobra prošle godine Ivana se vratila kući sa roditeljima kao izliječeno dijete.

Nedugo nakon toga Ivana je počela da se osjeća loše i nakon određenih pregleda je potvrđeno da nešto postoji na lijevom plućnom krilu i da je oko pluća ogromna količina tečnosti.

Povezani članci

Umjereno do pretežno oblačno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz sunčane periode. Uveče i u noći vrlo slaba kiša moguća je samo ponegdje na sjeveru i istoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Maksimalna temperatura vazduha biće od 16 na jugozapadu do 22 na istoku, u višim predjelima od devet […]

Promjenljivi uslovi vožnje, odroni u usjecima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozače danas očekuju promjenljivi uslovi vožnje, od suvih do mjestimično vlažnih ili mokrih kolovoza, uz učestale odrone u usjecima. Iz Auto-moto saveza /AMS/ izdvajaju dionice Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča – Šćepan Polje i Višegrad – Ustiprača – […]