Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Odbijen zahtjev za uslovno puštanje Tačija na slobodu

01 Decembar 2021
1 min.
Odbijen zahtjev za uslovno puštanje Tačija na slobodu

Specijalni sud za zločine OVK u Hagu odbio je zahtjev za uslovno puštanje na slobodu bivšeg predsjednika samoproglašenog Kosova i jednog od lidera terorističke OVK Hašima Tačija, koji se nalazi u tamošnjem pritvoru i pored garancija policije u Prištini.


Kao razlog za donošenje odluke o odbijanju navedeno je miješanje u sudski proces na Kosovu, gdje je bilo optužbi da je Kosovska obavještajna agencija imala dva agenta koji su se predstavljali kao svjedoci da daju lažne iskaze.

Takođe su navedene i veze političkih protivnika Tačija sa terorističkim organizacijama, ponašanje čelnika Udruženja ratnih veterana OVK, uključujući i ranije izjave predsjednika te organizacije Fatona Kljinakua.

Kao dalji razlog za odbijanje da se Tači brani sa slobode istaknuta je nesigurnost i strah svjedoka u predmetu, kao i fotografija Tačija sa bivšim direktorom kosovske policije Rašitom Ćalajem, prenosi “Kosovo onlajn”.

SRNA

Povezani članci

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić: Ocu rekli da nisu vidjeli Danku, dok su njeno tijelo vozili u autu (VIDEO)

S. J. i D. D. osumnjičeni da su autom udarili i ubili dvogodišnju Danku Ilić, pa njeno tijelo bacili na deponiju, priznali su i do detalja opisali zločin. Rekao je to ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić koji se obraća se javnosti nakon vijesti da je Danka Ilić, devojčica za kojom je tragano 10 dana, […]

Detalji ubistva male Danke: Udarili je autom, pa bacili na deponiju

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2), nažalost, dobila je tragičan epilog. Najcrnje slutnje porodice i javnosti su se obistinile, a jutros su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njeno tijelo bacili na divlju deponiju uz ”Starobanjski put” kod Bora, saznaje ATV. Kako je potvrđeno za ATV kriminalistička policija iz […]