Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Odluka Okružnog suda: Zeljkoviću i ostalim mjesec dana pritvora

18 Septembar 2021
1 min.
Odluka Okružnog suda: Zeljkoviću i ostalim mjesec dana pritvora

Prema odluci Okružnog suda u Banjaluci, Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, moraće provesti mjesec dana u pritvoru.

Pritvor je takođe određen i direktoru firme “Promeding” Draganu Dubravcu, vlasniku turističke agencije “Travel for fan” Saši Markoviću, i direktoru “Prokontrola” Slavku Bojiću.

Pritvor je određen jer, kako sud smatra, postoji bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno kako ne bi uticali na svjedoke ili saučesnike.

Postupak protiv Branislava Zeljkovića i ostalih  se vodi zbog zloupotreba položaja u poslovanju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, prenose Nezavisne.

Povezani članci

Obnovljeni ugovori sa korisnicima stanova u zgradi za socijalno stanovanje

U opštini Višegrad danas su obnovljeni ugovori sa 40 korisnika stanova u zgradi za socijalno stanovanje u naselju Kalate. Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da korisnici već godinu dana žive u tim stanovima, ali po pravilima ti ugovori moraju da se obnavljaju svake godine. “U razgovoru sa stanarima interesovali smo se kakvi su […]

Karan: Omogućiti policajcima da rade do 55 godine, ako žele

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan najavio je da će se ići sa hitnim prijedlogom zakona o policiji i unutrašnjih poslova, čime će policajcima koji žele da rade do 55. godine to biti i omogućeno, a što će značiti i MUP-u jer je riječ o najiskusnijim službenicima koji sigurno mogu da daju ogroman doprinos […]