Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Okončani pretresi u Zenici, uhapšeno 11 lica

01 Decembar 2021
1 min.
Okončani pretresi u Zenici, uhapšeno 11 lica

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ danas su u okviru operativne akcije “Zenicatrans” okončali pretrese na 11 lokacija na području Zenice i slobode lišili 11 lica, saopšteno je iz Sipe.

Akcija je sprovedena zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, oštećenje povjerilaca, prouzrokovanje stečaja i nesavjestan rad u službi.

Prilikom pretresa stambenih i službenih prostorija pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, navodi se u saopštenju.

Lica lišena slobode sprovedena su u službene prostorije Sipe i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Federalni mediji ranije su objavili da je akcija Sipe rezultat višemjesečne istrage protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i drugih koji su osumnjičeni za krivična djela koja se dovode u vezi sa poslovanjem “Zenicatransa”.

Kenan Uzunović iz “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” rekao je da se Kasumović nalazi u prostorijama Sipe u Istočnom Sarajevu.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Rezolucijom o Srebrenici žele da fabrikuju intrige protiv Srba

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je iniciranje donošenja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN izraz jednog falsifikata i ustaljene potrebe da se fabrikuju intrige protiv srpskog naroda. “Ona je potpuno nepotrebna. Ona je izraz jednog falsifikata i ustaljene potrebe međunarodne zajednice, prije svega, zapadnih zemalja da zajedno sa Bošnjacima fabrikuju […]

Na putevima u BiH lani poginulo 255 lica

Na putevima u BiH tokom prošle godine dogodilo se ukupno 35.148 saobraćajnih nezgoda od kojih je u 7.665 poginulo 255, a povrijeđeno 10.944 lica, podaci su nadležnih ministarstava unutrašnjih poslova. Tokom prošle godine u saobraćajnim nesrećama u Federaciji BiH /FBiH/ poginulo je 135 lica, što je za 19 više nego 2022. godine, u Republici Srpskoj […]