Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Okrugli sto “Status srpskog jezika i pisma”

27 Oktobar 2021
1 min.
Okrugli sto “Status srpskog jezika i pisma”

U Istočnoj Ilidži večeras će biti održan okrugli sto o statusu srpskog jezika i pisma, koji u saradnji sa Katedrom za srbistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, organizuje Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.


Učesnici okruglog stola su profesor droktor Saša Knežević i Milanka Babić, a moderator će biti Ognjen Todorović, saopšteno je iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Na okruglom stolu će učestvovati i nastavnici i profesori srpskog jezika i književnosti, književnici i drugi predstavnici struke.

Imajući u vidu značaj ove teme i interesovanja za nju, okrugli sto će biti otvorenog tipa i moći će da prisustvuju i aktivno učestvuju svi zainteresovani građani, uz strogo pridržavanje trenutnih epidemioloških mjera, navodi se u saopštenju.

Okrugli sto će biti održan u sali Skupštine opštine Istočna Ilidža sa početkom u 18.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Predsjedništvo BiH nema stav o prijemu samoproglašenog Kosova u Savjet Evrope- ministar mora biti neutralan (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da bi glas BiH u Savjetu Evrope o pitanju članstva samoproglašenog Kosova trebalo da bude negativan. – BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo i ne treba da podrži članstvo u međunarodnim organizacijama – rekla je Cvijanović. Cvijanović je istakla da s obzirom da Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici […]

Studenti Univerziteta „Lobačevski“ iz ruskog Nižnjeg Novgoroda u posjeti Gradskoj upravi Istočno Sarajevo

Studenti Univerziteta „Lobačevski“ iz ruskog Nižnjeg Novgoroda, zajedno sa profesorom Filozofskog fakulteta u Palama, posjetili su danas Gradsku upravu Istočno Sarajevo, gdje su se upoznali o radu ove ustanove, kao i istorijatu i današnjoj organizaciji grada Istočno Sarajevo. U ime gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića, ruske studente je ugostio šef njegovog kabineta Ognjen Sladoje, koji […]