Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Pale: U srijedu počinje turnir u uličnom basketu

21 Jun 2021
2 min.
Pale: U srijedu počinje turnir u uličnom basketu

U Palama će u srijedu, 23. juna, početi tradicionalni turnir u uličnom basketu koji se nalazi na FIBA rang-listi i ima međunarodni karakter.


Turnir “Stritbol Pale”, koji će trajati do subote, 26. juna, na sportskim terenima na Koranu, igra se pod zaštitnim znakom FIBA tri na tri, a epitet međunarodni nosi jer će se basketaši iz regiona boriti za 2.200 KM i pravo učešća na Čelendžeru u predgrađu Pariza-Pontoaz.

Jedan od organizatora turnira Marko Lazarević rekao je Srni da imaju prijavljenih oko 30 seniorskih ekipa, te pet ekipa u kategoriji juniora i kadeta sa područja Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Lazarević je istakao da se turnir održava 18. put i ima najdužu i najbogatiju tradiciju u BiH, s ciljem promocije basketa tri na tri.

“U okviru turnira biće organizovano i humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena, kao i revijalna utakmica, a obezbijeđene su i nagrade za publiku”, rekao je Lazarević.

On je naglasio da će sve ekipe iz inostranstva, kao i udaljenih gradova, imati obezbijeđen smještaj.

Turnir se organizuje u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ekipe je moguće prijaviti na brojeve telefona 065/022-996 i 065/070-024, te posredstvom “Fejsbuk” stranice – Streetball Pale, kao i posredstvom sajta play.fiba3x3.com

Rok za prijavu ekipa u kategoriji kadeta /2006. godište i mlađi/ i juniora /2002. godište i mlađi/ je do sutra u 12.00 časova, a za prijave seniora i seniorki je srijeda, 23. jun, do 12.00 časova.

Povezani članci

Karatistima “Glasinca” tri medalje na “BiH Sarajevo open”

Karatisti sokolačkog “Glasinca” osvojili su tri medalje – zlatnu, srebrnu i bronzanu na danas završenom dvodnevnom takmičenju “BiH Sarajevo open”, izjavio je Srni trener Miodrag Borovčanin. On je naveo da je kadetu “Glasinca” Đorđu Petrušiću pripala zlatna medalja u borbama pojedinačno u teškoj kategoriji, a na danas održanom takmičenju starijih kategorija, kadeta i juniora. Borovčanin […]

Đoković postao najstariji broj jedan u istoriji tenisa

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković postao je najstariji lider na ATP listi u istoriji “bijelog sporta”. Đoković je u ponedjeljak započeo 419. nedjelju na liderskoj poziciji ATP liste, a danas je postao najstariji broj jedan u istoriji tenisa prestigavši Rodžera Federera. Srpski teniser je sa 36 godina i 321 danom premašio prethodni rekord švajcarskog […]