Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Pale:Sutra počinje turnir u uličnom basketu

22 Jun 2021
1 min.
Pale:Sutra počinje turnir u uličnom basketu

Na Palama će sutra početi tradicionalni turnir u uličnom basketu koji se nalazi na FIBA rang-listi i ima međunarodni karakter.


Turnir “Stritbol Pale”, koji će trajati do subote, 26. juna, na sportskim terenima na Koranu, igra se pod zaštitnim znakom FIBA tri na tri, a epitet međunarodni nosi jer će se basketaši iz regiona boriti za 2.200 KM i pravo učešća na Čelendžeru u predgrađu Pariza-Pontoaz.

Jedan od organizatora turnira Marko Lazarević rekao je Srni da imaju prijavljenih oko 30 seniorskih ekipa, te pet ekipa u kategoriji juniora i kadeta sa područja Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Lazarević je istakao da se turnir održava 18. put i ima najdužu i najbogatiju tradiciju u BiH, s ciljem promocije basketa tri na tri.

“U okviru turnira biće organizovano i humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena, kao i revijalna utakmica, a obezbijeđene su i nagrade za publiku”, rekao je Lazarević.

On je naglasio da će sve ekipe iz inostranstva, kao i udaljenih gradova, imati obezbijeđen smještaj.

Turnir se organizuje u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije.

SRNA

Povezani članci

Preokret u Monte Karku: Alkaraz odustao od turnira!

Španski teniser Karlos Alkaras neće nastupiti na turniru u Monte Karlu zbog povrede desne ruke. “Radio sam u Monte Karlu i pokušavao sam do posljednjeg minuta da se oporavim od povrijeđenog mišića u desnoj ruci, ali to nije bilo moguće i ne mogu da igram! Baš sam se radovao… Vidimo se sljedeće godine!”, napisao je […]

Prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona

Prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona, na programu su večeras, od 21 čas. Real Madrid dočekuje Mančester siti, dok je Arsenal domaćin Bajernu.  Preostala dva meča, igraju se sutra. Sastaće se Atletiko Madrid – Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen – Barselona.