Ravna planina banerRavna planina baner

Izbori 2022

Petrović: PDP se priprema za krađu opštih razmjera

21 Septembar 2022
2 min.
Petrović: PDP se priprema za krađu opštih razmjera

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović reagovao je danas na optužbe opozicije o navodnim nepravilnostima prilikom prijavljivanja članova biračkih odbora.

– SNSD poziva sve nadležne institucije da rade svoj posao i istraže svaku prijavu koja ukazuje na bilo kakve nepravilnosti. Ipak, mislim da je ovdje nekoliko primjera u par lokalnih zajednica iskorišteno da se unaprijed konstruiše priča o nekim malverzacijama i prevarama. Odlučno ističem da se SNSD takvim stvarima ne bavi, a da ako je neko i pokušao u nekoj opštini da pravi kombinacije nedupoštene izbornim pravilima mi smo stava da se to treba spriječiti – naglašava Petrović.

Petrović dodaje da je interesantno da je opet PDP najglasniji u ovim neosnovanim optužbama, a da je upravo ova stranka napravila scenario izborne prevare na nivou čitave Srpske.

– Naime, nepobitno smo utvrdili da su sve prijave kandidata ispred političkih subjekata SNS Federacije BiH i Seljačke stranke fiktivne, a da se iza njih u stvari krije upravo PDP. Narednih dana izvršićemo dodatne provjere, ali dosadašnji podaci ukazuju da su ove stranke fiktivno prijavile po jednog kandidata u svih 9 izbornih jedinica u Srpskoj samo da bi dobili mjesta u biračkim odborima koje onda popunjava PDP. Sve provjere govore da su svi prijavljeni članovi ispred ovih stranaka u stvari aktivisti PDP-a – kaže Petrović.

Petrović dodaje da će SNSD po kompletiranju podataka predati prijavu i CIК-u i policiji jer je riječ o organizovanom pokušaju prevare.

– Da je tako potvrđuje činjenica da su prijavili SNS FBiH za izbore u Srpskoj, kao i Seljačku stranku koja sem u Modriči nema nijednog odbora. PDP se dosljedno ponaša u maniru “drž'te lopova” i dok narod zamajavaju sa nekoliko lokalnih slučajeva, dotle su se oni pripremili za krađu opštih razmjera – zaključuje Luka Petrović.

ATV

Povezani članci

Cvijanović: Јedini pravni okvir za naše živote naša Republika Srpska

Znamo da je jedini pravi okvir za naše živote naša Republika Srpska i dužnost svih nas je da zajedno radimo za uspjeh i napredak i zajedno moramo da branimo boje naše zastave, poručila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, na završnoj predizbornoj tribini ove stranke u Banjaluci na Trgu Republike. – Približavamo se još jednoj pobjedi […]

Dodik: Mirno čekamo nedjelju, pobjednik je poznat

Mirno čekamo nedjelju i proglašenje pobjednika, jer je on poznat, kako prema rezultatima postignutim u prethodne četiri godine, tako i prema podršci koja nam je pružena, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, na završnoj predizbornoj tribini ove stranke u Banjaluci na Trgu Republike. Dodik je istakao da su iza SNSD-a veliki rezultati. “Iza nas su […]