Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Pojačan rizik od srčanog udara i smrti

18 Juli 2023
1 min.
Pojačan rizik od srčanog udara i smrti

Vreli talas na sjevernoj hemisferi intenziviraće se ove sedmice, što će dovesti do porasta temperature tokom noći i povećanog rizika od srčanog udara i smrti, saopštila je Svjetska meteorološka organizacija.


“Temperatura u Sjevernoj Americi, Aziji, Sjevernoj Africi i Sredozemlju biće iznad 40 stepeni Celzijusovih više dana tokom ove sedmice, usljed intenziviranja vrelog talasa”, navodi se u saopštenju Organizacije.

Minimalna temperatura tokom noći dostići će novi maksimum, što stvara rizik od povećanog broja smrtnih i slučajeva srčanog udara.

SRNA

Povezani članci

Rodić: Diana Budisavljević me spasila pakla iz Jasenovca

Kada smo stigle u Zagreb, obe smo bile otpisane. Preživela sam, iako dugo nisam mogla da stojim na nogama od slabosti, ali moja sestra Zorica nažalost nije, ispričala je Srni 85-godišnja Branka Rodić Branka Rodić, penzionerka iz Beograda, rođena u Grubišnom Polju, ima 85 godina, a vjerovatno ne bi napunila ni četiri da nije bilo […]

Domaća proizvodnja mlijeka u padu: Katanac na sve više malih farmi

Proizvodnja mlijeka u Republici Srpskoj, prema riječima domaćih farmera, u stalnom je padu i negativan trend po svemu sudeći biće nastavljen jer su proizvođači pritisnuti niskom otkupnom cijenom, preskupim repromaterijalom i nedostatkom radne snage primorani da smanjuju broj muznih grla pa čak i gase gazdinstva. Prema podacima Zavoda za statistiku Republike Srpske mljekare su prošli […]