Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Ponovljenim brojanjem glasova utvrđene nepravilnosti u kojima je oštećen SNSD

06 Oktobar 2022
2 min.
Ponovljenim brojanjem glasova utvrđene nepravilnosti u kojima je oštećen SNSD

Ponovljenim brojanjem glasova na tri biračka mjesta u Bijeljini utvrđene su napravilnosti kojima je drastično oštećen SNSD i glasovi pripisani opoziciji, rekao je danas Srni član Glavnog odbora SNSD-a iz Bijeljine Aleksandar Đurđević i odbacio pokušaj opozicije za prekrajanja izborne volje na ulici.


“Na biračkom mjestu 011 SNSD je oštećen za 50 gasova, PDP-u je dodato 26 glasova. Na biračkom mjestu 027 SNSD je oštećen za 54 glasa za Narodnu skupštinu Republike Srpske i 51 glas za Parlamentarnu skupštinu. Na biračkom mjestu 168 na zapisniku za Narodnu skupštinu SNSD-u je upisano nula glasova, nakon ponovljenog brojanja SNSD je imao 43 glasa”, naveo je Đurđević.

Ističući da SNSD ima oko 100.000 glasova prednosti za srpskog člana Predsjedništva i za Narodnu skupštinu, oko 150.000 glasova prednosti za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine i oko 30.000 glasova prednosti kandidata za predsjednika Republike Milorada Dodika u odnosu na Jelenu Trivić, Đurđević je ocijenio da je nemoguće da taj ogroman kontigent glasova bude sporan.

“Greške su se dešavale i na štetu SNSD-a, što pokazuje ponovljeno brojanje glasova na tri biračka mjesta u Bijeljini, gdje je na sva tri drastično oštećen SNSD. Bilo je ponovljeno brojanje, ispravilo se, kao što će se ispraviti i ako ima negdje drugo sličnih situacija”, rekao je Đurđević.

On je dodao da je na svakom biračkom mjestu bilo najmanje 20 posmatrača i da apsolutno nije moguća mahinacija koju kao izgovor navode iz opozicije.

SRNA

Povezani članci

Iz Udruženja penzionera u Rogatici: Kuća spasa za najugroženije

Udruženje penzionera u Rogatici lani je raspolagalo sa 113.000 maraka, od čega je skoro 90 odsto prikupljenog novca izdvojeno za pomoć najugroženijim članovima. Udruženje okuplja oko 2.100 članova koji plaćaju četiri marke mjesečno, a  ovih dana na održanoj godišnjoj skupštini rečeno je da je po tom osnovu lani prikupljeno 91.000 KM. – Tu je 20.000 […]

Višković: Odluke će biti odmjerene i usmjerene na zaštitu građana

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da će svaka odluka rukovodstva Srpske biti odmjerena i usmjerena isključivo na to da sva dešavanja i njihov negativni uticaj što manje osjete građani Srpske. Višković je u uvodnom izlaganju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju aktuelnu bezbjednosnu i političku situaciju u […]