Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Posjeta kompaniji tekstila “Mraz”

27 Maj 2022
2 min.
Posjeta kompaniji tekstila “Mraz”

Direktori Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović posjetili su danas na Palama kompaniju tekstila “Mraz”, sa kojom Zavod sarađuje dugi niz godina.


Vujičić je naveo da je riječ o jednoj od više kompanija sa kojom postoji saradnja, te pojasnio da Zavod posreduje u zapošljavanju radnika u ovu tekstilnu firmu i vrši isplatu podsticaja.

“Ova kompanija koristi naše podsticaje na najbolji mogući način. Sve ono što ugovorimo bude i realizovano, pa čak i više, u smislu zapošljavanja radnika”, rekao je Vujičić novinarima prilikom posjete ovoj firmi.

Tehnički direktor “Mraza” Miloš Kovačević izrazio je zadovoljstvo što je firma imala priliku da ugosti delegaciju iz Srbije te dodao da su im predstavili jednu od najnaprednijih tekstilnih fabrika u BiH i regionu.

On je rekao da je ova firma rezultat dugogodišnjeg rada njegove porodice, ali i svih zaposlenih u kompaniji te dodao da zahvaljujući tome, ali i Zavodu za zapošljavanje, sarađuju sa inopartnerima.

Kovačević je istakao da je kompanija u posljednje dvije godine stvorila 200 radnih mjesta, sa adekvatnom opremom, kao i da je vršena prekvalifikacija radnika, koja može da odgovori uslovima zapadno-evropskog tržišta.

“Pretežno radimo gastro modu, odnosno ugostiteljski program, kao i radnu odjeću za veće kompanije u NJemačkoj”, rekao je osamnaestogodišnji Kovačević, čiji deda je pokrenuo ovu firmu.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Kapitalni projekti od velikog značaja za Pale i Jahorinu

Renoviranjem i adaptacijom četiri objekta na Palama ova lokalna zajednica bi postala mjesto sa više smještajnih kapaciteta i turista, čak do 15.000. Izgradnja svakog objekta je novo radno mjesto, nova investicija za Pale, a približavanje turista Palama, približavanje Pala Jahorini u principu je odluka kojom svi dobijaju…  Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić istakao je […]

Veliki ljetnji koncert Lepe Brene u Istočnom Sarajevu 5. avgusta

U okviru manifestacije “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu” opština Istočno Novo Sarajevo poklanja veliki ljetnji koncert Lepe Brene. Koncert će biti održan na Trgu Republike Srbije sa početkom u 21.00 čas. Ulaz je besplatan.