Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Posjeta kompaniji tekstila “Mraz”

27 Maj 2022
2 min.
Posjeta kompaniji tekstila “Mraz”

Direktori Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić i Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović posjetili su danas na Palama kompaniju tekstila “Mraz”, sa kojom Zavod sarađuje dugi niz godina.


Vujičić je naveo da je riječ o jednoj od više kompanija sa kojom postoji saradnja, te pojasnio da Zavod posreduje u zapošljavanju radnika u ovu tekstilnu firmu i vrši isplatu podsticaja.

“Ova kompanija koristi naše podsticaje na najbolji mogući način. Sve ono što ugovorimo bude i realizovano, pa čak i više, u smislu zapošljavanja radnika”, rekao je Vujičić novinarima prilikom posjete ovoj firmi.

Tehnički direktor “Mraza” Miloš Kovačević izrazio je zadovoljstvo što je firma imala priliku da ugosti delegaciju iz Srbije te dodao da su im predstavili jednu od najnaprednijih tekstilnih fabrika u BiH i regionu.

On je rekao da je ova firma rezultat dugogodišnjeg rada njegove porodice, ali i svih zaposlenih u kompaniji te dodao da zahvaljujući tome, ali i Zavodu za zapošljavanje, sarađuju sa inopartnerima.

Kovačević je istakao da je kompanija u posljednje dvije godine stvorila 200 radnih mjesta, sa adekvatnom opremom, kao i da je vršena prekvalifikacija radnika, koja može da odgovori uslovima zapadno-evropskog tržišta.

“Pretežno radimo gastro modu, odnosno ugostiteljski program, kao i radnu odjeću za veće kompanije u NJemačkoj”, rekao je osamnaestogodišnji Kovačević, čiji deda je pokrenuo ovu firmu.

SRNA

Povezani članci

U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo u petak, 12. aprila, podijeliće u Sokocu sjemenske pakate za 119 poljoprivrednika sa područja ove opštine koji su ispunili uslove ranije objavljenog javnog poziva, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković. Novakovićeva je rekla da je riječ o sjemenskim paketima za proizvodnju na otvorenom, koji sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, […]

U osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku 221 budući prvačić

U Osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku u toku je upis 221 budućeg prvačića, što je 46 djece više nego prošle godine. Psiholog u Osnovnoj školi “Sokolac” Dragana Dubočanin rekla je Srni da je u ovoj školi za upis u prvi razred prijavljeno 120 budućih prvačića, što je za 45 više nego u […]