Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Predložen jednomjesečni pritvor zbog izazivanja opšte opasnosti

06 Oktobar 2022
1 min.
Predložen jednomjesečni pritvor zbog izazivanja opšte opasnosti

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu uputilo je Osnovnom sudu u Sokocu prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora muškarcu čiji su inicijali P.S. zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili ekplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.


Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i da će boravkom na slobodi imati priliku uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Muškarac P.S. se sumnjiči da je 18. septembra u jednom ugostitljskom objektu na Palama pištoljem, za koji nema oružani list, ispalio hitac u plafon, izazivajući tako opasnost za život ljudi.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo 20. septembra je saopšteno da je policija na Palama uhapsila četiri lica osumnjičena za fizički napad, nanošenje povreda, napad na službeno lice i druga krivična djela, a pronađeni su i oduzeti automobili “polo” i “be-em-ve”, vatreno oružje i 58.400 evra.

SRNA

Povezani članci

U Sokocu ugašeno 11 požara, sumnja se da su podmetnuti

Na području Sokoca u protekla 24 časa ugašeno je 11 požara, od kojih su većina šumski, a za koje u Vatrogasnom odjeljenju i Šumskom gazdinstvu “Romanija” vjeruju da su podmetnuti, dok u Policijskoj stanici kažu da je prerano o tome govoriti. Koordinator za stručnu obuku i usavršavanje u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Istočno Sarajevo Nikola […]

Danas u Istočnom Sarajevu maskenbal pod nazivom “Glavni junak jedne knjige”

Dječija biblioteka Istočno Sarajevo, danas povodom Međunarodnog dana dječije knjige – 2. aprila, organizuje maskenbal pod nazivom „Glavni junak jedne knjige“, na kom će djeca pokazati ko su glavni junaci sa kojima se poistovjećuju, sa kojim likom dijele radost ili tugu i koga vole da imitiraju. „Cilj je da se širom svijeta pošalje jedinstvena poruka […]