Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Preminuo Duda Ivković

16 Septembar 2021
1 min.
Preminuo Duda Ivković

Dušan Duda Ivković, legendarni košarkaški trener, preminuo je u 78. godini, preneo je Tanjug.Tu informaciju je za Sport klub potvrdio predsednik Radničkog sa Crvenog krsta Goran Kalinić.

„U 6.50 Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa“, istakao je Kalinić.

Ivković je rođen u Beogradu 29. oktobra 1943. godine, bio je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena i najtrofejniji selektor košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima.

Šampion Evrope bio je u Zagrebu 1989, Rimu 1991. i Atini 1995. godine.

Selektor Srbije bio je od 2008. do 2013. godine i osvojio je srebro na Evropskom prvenstvu, da bi trenersku karijeru završio 2016. godine.

Od košarke se oprostio godinu dana kasnije.U trenerskoj karijeri je vodio Partizan, Aris, Radnički Beograd, Šibenik, Vojvodinu, PAOK, Panionis, Olimpijakos, AEK, CSKA, Dinamo iz Moskve i Anadolu Efes.

Sa reprezentacijom je osvojio i svetsko zlato, srebro na Olimpijskim igrama i zlatnu medalju na Univerzijadi.

Povezani članci

Јoš jedan Srbin uhapšen na Kosovu i Metohiji – zastrašivanje ne prestaje

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju. Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije tzv. kosovske policije, navedeno je u saopštenju. […]

Crnokošuljaši sa ustaškim zastavama pred pravoslavnom crkvom, puštali Tompsonove pjesme

Pred pravoslavnom crkvom na Cvjetnom trgu u Zagrebu danas se okupila grupa desničara koja je nosila ustašku zastavu sa prvim bijelim poljem i puštala pjesme Marka Perkovića Tompsona. Riječ je o ekstremno desnoj stranci AHSP na čijem je čelu Dražen Keleminec koji je već jednom pravosnažno osuđen zbog izvikivanja ustaškog pozdrava “Za dom spremni!”, prenosi […]