Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Preminuo Miroslav Lazanski

04 Avgust 2021
1 min.
Preminuo Miroslav Lazanski

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski preminuo je noćas u Beogradu u 71. godini, potvrđeno je RTS-u u Ministarstvu inostranih poslova.

Lazanski je novinarsku karijeru započeo u zagrebačkom Poletu, a vojnom tematikom počinje da se bavi u Vjesniku. Nakon toga pisao je za zagrebački Danas, NIN i Politiku ekspres.

Početkom devedesetih prelazi u Politiku. U karijeri je, kako je sam istakao, „intervjuisao dva vrhovna komandanta NATO-a, tri maršala SSSR, šefove KGB-a, KHAD-a, pedesetak ministara odbrane i načelnika generalštaba svetskih armija“.

Izveštavao je iz ratnih sukoba iz Avganistana, Čečenije, Iraka, Irana, Somalije…

Rođen je 18. septembra 1950. godine u Karlovcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Otac Vladimir bio je vojno lice, a najpoznatiji član familije mu je tetka – Biljana Plavšić.

Formalno, u politiku je ušao 2016. godine kada je zauzeo visoko osmo mesto na listi Srpske napredne stranke za parlamentarne izbore.

Dugogodišnji novinar Miroslav Lazanski preminuo je noćas u Beogradu.

danas.rs

Povezani članci

I dalje se traga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić

Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke ilić iz Bora. Policija pretražuje širi atar sela Zlot, pojate kao i nepristupačni teren u Lazarevom kanjonu. Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora od utorka pregledaju okolinu kuće D. D., osumnjičenog za ubistvo male Danke. U ponedjeljak je pretraživan drugi dio Lazarevog kanjona, nakon što je […]

Đurđev: Sastanci čelnika Srbije i Srpske gotovo na sedmičnom nivou su dokaz da smo u mentalnom smislu prevazišli Drinu kao granicu

Nekada su, na veliku sramotu, lideri u Srbiji bježali od pomena Republike Srpske, a kamoli od zaštite njenih interesa, a danas imamo intenzivne sastanke između čelnika Srbije i Republike Srpske na skoro pa sedmičnom nivou, rekao je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. – To je dokaz da srpsko-srpske integracije nisu teorijska politika, već živa stvar […]