Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Preminuo poznati dječiji hirurg Deja Kafka

30 Septembar 2022
2 min.
Preminuo poznati dječiji hirurg Deja Kafka

Dugogodišnji saradnik u Bolnici “Srbija” Istočno Sarajevo specijalista dječije hirurgije primarijus doktor Dejan Kafka preminuo je nakon kratke i teške bolesti.

Kafka je rođen 29. maja 1961. godine u Sarajevu, gdje je završio i osnovnu i srednju školu, kao i Medicinski fakultet 1985. godine, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”.

Rat ga je zatekao na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a početkom januara 1994. godine sa grupom srpskih doktora i medicinskih sestara je uhapšen i zarobljen u kasarni “Viktor Bubanj”, samo zato što se izjašnjavao kao pripadnik srpske nacionalnosti.

Nakon što je pušten iz zarobljeništva, radio je u bolnici u Kasindolu od 1994. do 1996. godine.

Od 1996. do 2011. godine bio je zaposlen na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”, na Odjeljenju opšte i abdominalne hirurgije u Beogradu, a titula primarijusa dodijeljena mu je u septembru 2011. godine.

U Klinici za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Banjaluka bio je zaposlen od 2011. do 2013. godine, a svoj dalji rad od 2013. godine nastavio je u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Doktor Kafka bio je član Srpskog ljekarskog društva, Ljekarskog društva BiH, Sekcije za dječiju hirurgiju, Udruženja pedijatrijskih hematoonkologa Srbije, Udruženja endoskopskih hirurga Srbije, kao i brojnih međunarodnih udruženja.

Kao gostujući ljekar u Bolnici “Srbija” operisao je više od 1.000 pacijenata.

“Grad Istočno Sarajevo i Bolnica `Srbija` će uvijek biti zahvalni doktoru Kafki za sve što je učinio za naš grad i bolnicu i pamtićemo ga kao velikog i dobrog čovjeka”, navedeno je u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Pokušaj ubistva u Istočnom Sarajevu

Policija iz Istočnog Sarajeva traga za Borisom Mitrovićem zvanim Gilmar iz Istočnog Sarajeva zbog pokušaja ubistva, saznaje Srpskainfo. Gilmar je sinoć u kafiću pokušao ubiti jednu osobu. Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, noćas oko 1.05 časova prijavljeno je da je u ugostiteljskom objektu u ulici Vuka Karadžiča u Istočnom Novom Sarajevu došlo do upotrebe vatrenog […]

Još jedna humanitarna akcija Grobara sa Pala

Grobari Pale šesti put organizuju humanitarnu akciju, kako bi se u vrijeme božićnih praznika saosjećali sa svojim socijalno-ugroženim sugrađanima. Akciju će realizovati na Tucindan 5.1.2023. godine. Navode da će se skupljati hrana, novac, odjeća i obuća. Za informacije o načinima na koje možete pomoći, pozovite : Bojan Brčkalo 0038765651685 Dejan Vuković 0038765769220 U videima pogledajte […]