Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Prijedlog da dan rođenja Njegoša bude državni praznik u Crnoj Gori

23 Jun 2021
1 min.
Prijedlog da dan rođenja Njegoša bude državni praznik u Crnoj Gori

Klub poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore predložio je da se 13. novembar – dan rođenja Petra Drugog Petrovića NJegoša proglasi za državni praznik.


Ovaj klub dostavio je parlamentu Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima, kojim je predviđeno da se 13. novembar proglasi za NJegošev dan, crnogorski praznik kulture.

Poslanik Demokrata Vladimir Martinović rekao je na konferenciji za novinare da su NJegoš i njegovo djelo danas “kohezivna snaga za sve građane Crne Gore”.

“Šta nam je zalog za pomirenje, ako nije NJegoš. Svi smo saglasni oko neupitnosti njegovog značaja za Crnu Goru, njenu državnost i kulturu”, rekao je Martinović.

On je dodao da Crna Gora ima priliku da 13. novembar proglasi državnim praznikom, u godini kada se obilježava 170 godina od NJegoševe smrti.

SRNA

Povezani članci

U pritvoru preminuo muškarac osumnjičen da je pomagao u premještanju tijela Danke Ilić

U pritvoru Policijske uprave Bor noćas je preminuo četrdesetogodišnji D.D. iz tog mjesta kome je određeno zadržavanje zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom D.D. za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog djela. D.D, kojem je juče određeno zadržavanje do 48 časova, pozlilo je noćas i uprkos pravovremenom reagovanju policijskih službenika i ljekara Doma zdravlja […]

MUP Srbije: Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke, pretražuje se Lazareva pećina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno sprovode detaljnu pretragu terena na teritoriji grada Bora u potrazi za telom dvogodišnje Danke Ilić, za čije se teško ubistvo sumnjiče S. Ј. (1974) i D. D. (1974), obojica iz Bora, a koji su uhapšeni 4. aprila ove godine. Više desetina pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova, uz korišćenje najsavremenije opreme, […]