Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Ekonomija dostojanstveno izdržava udar sankcija

23 Maj 2022
1 min.
Putin: Ekonomija dostojanstveno izdržava udar sankcija

Ruska ekonomija dostojanstveno izdržava udar sankcija, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.


“Želio bih da naglasim da, uprkos svim poteškoćama, ruska ekonomija izdržava uticaj sankcija. Svi glavni makroekonomski pokazatelji ukazuju na to”, istakao je Putin tokom sastanka sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Prema njegovim riječima, za aktuelnu situaciju bila je neophodna posebna pažnja ekonomskog dijela administracije i “ovi napori imali su pozitivan efekat”, prenosi ruska novinska agencija “RIA Novosti”.

SRNA

Povezani članci

Tursku pogodio snažan zemljotres magnitude 5,6 stepeni

 Zemljotres magnitude 5,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je provinciju Tokat na sjeveroistoku Turske, saopšteno je iz Nacionalne uprave za katastrofe i vanredne situacije. Zemljotres se dogodio danas oko 15.00 časova, a epicentar je bio u blizini grada Sulusaraja na dubini od oko šest kilometara. Za sada nema informacija o pričinjenoj šteti ili ljudskim gubicima.

Još jedan snažan zemljotres u Japanu, ima povrijeđenih (VIDEO)

Najmanje devet osoba je povređeno u zemljotresu jačine 6,6 stepeni Rihterove skale koji je kasno u srijedu pogodio široko područje zapadnog Јapana, a nije bilo upozorenja na cunami, prenose jutros japanski mediji. Zemljotres u 23.14 časova po lokalnom vremenu najjače se osjetio u prefekturama Ehime i Koči u regionu Šikoku. Zvaničnici kažu da je potres […]