Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin nije odlučio da li će se kandidovati na sljedećim izborima

30 Novembar 2021
1 min.
Putin nije odlučio da li će se kandidovati na sljedećim izborima

 Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati za predsjednika nakon isteka trenutnog mandata 2024. godine.


On je na vlasti u Rusiji kao predsjednik ili premijer od početka ovog vijeka, čime je postao lider sa najdužim stažom u Kremlju još od sovjetskog lidera Josifa Visarionoviča DŽugašvilija Staljina.

Putin je u aprilu potpisao zakon koji mu omogućuje da se kandiduje za šestogodišnji mandat više od dva puta zaredom, nakon što su prošle godine usvojene izmjene Ustava Ruske Federacije.

SRNA

Povezani članci

Izrael se oglasio nakon napada na Iran

Izraelski zvaničnik je rekao za Vašington post da je napad dronovima na iransku vojnu lokaciju rano jutros trebalo da pošalje poruku Teheranu da Tel Aviv može da izvrši udar unutar Irana. Na meti izraelskih bespilotnih letjelica navodno je bila vojna baza u Isfahanu u centralnom dijelu Irana iz koje je pokrenut masovni napad na Izrael […]

CNN:Izrael izveo napad na Iran

 Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za CNN. Meta nije nuklearna, prema tvrdnjama ovog zvaničnika. Opseg ciljeva nije preciziran, ali “nuklearne i civilne lokacije očigledno nisu bile u toj kategoriji“, dodao je drugi zvaničnik, navodi američka televizija. Iranska državna televizija javila je da su tri drona primijećena iznad […]