Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Raspisan konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija

27 Oktobar 2021
2 min.
Raspisan konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija

Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija od 120 KM redovnim studentima na državnim visokoškolskim ustanovama, koje će se isplaćivati u kalendarskoj 2021/22. godini za 10 mjeseci.


Raspisuje se konkurs za dodjelu stipendija studentima druge i viših godina studija sa prosjekom ocjena 7,50 i više, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Opština će dodjeliti stipendije svim studentima koji imaju prosjek ocjena devet i više ako ispunjavaju ostale uslove konkursa.

Za stipendije mogu konkurisati studentima prve godine studija pod uslovom da su proglašeni učenikom generacije u Srednjoj školi i da imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine.

Pravo da se prijave na konkurs imaju svi studenti, koji imaju državljanstvo Republike Srpske i BiH, studenti druge i viših godina prvog ciklusa studija koji studiraju na fakultetima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji i EU, a koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine najmanje šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva.

Stipendije se ne odobravaju za vrijeme apsolventskog staža, a više o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu na konkurs, zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici opštine.

Prijavu sa dokumentima potrebno je dostaviti poštom ili lično u opštinu Istočno Novo Sarajevo, Stefana Nemanje broj dva, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, sa naznakom “Prijava na konkurs za dodjelu studentskih stipendija”, putem protokola.

Za sva dodatna pitanja zainteresovani studenti mogu se obratiti u kancelariju broj šest, u zgradi opštine ili putem telefona 057/340-247.

Konkurs je otvoren do 12. novembra.

SRNA

Povezani članci

Regionalne muzičke zvijezde otvaraju ski sezonu na Jahorini

Skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena sutra, a turisti će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Na otvaranju sezone, do nedjelje, 5. decembra, pjevaće Haris DŽinović, Saša Matić, Milica Todorović i Toni Cetinski. Na platou Poljice, u specijalno pripremljeno koncertnom […]

Srpske žrtve niko neće omalovažavati

Iako se pominjalo da bi memorijalni kompleks stradalim sarajevskim Srbima u 20. vijeku trebalo da bude sagrađen na dijelu Vraca koji pripada Srpskoj, od te ideje se odustalo, tako da će pet spomenika i muzej u znak sjećanja nići u Istočnom Novom Sarajevu. Kultura sjećanja Istočnog Sarajeva na Odbrambeno-otadžbinski rat, ali i na stradanja Srba […]