Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Raspisan konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija

27 Oktobar 2021
2 min.
Raspisan konkurs za dodjelu 100 studentskih stipendija

Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija od 120 KM redovnim studentima na državnim visokoškolskim ustanovama, koje će se isplaćivati u kalendarskoj 2021/22. godini za 10 mjeseci.


Raspisuje se konkurs za dodjelu stipendija studentima druge i viših godina studija sa prosjekom ocjena 7,50 i više, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Opština će dodjeliti stipendije svim studentima koji imaju prosjek ocjena devet i više ako ispunjavaju ostale uslove konkursa.

Za stipendije mogu konkurisati studentima prve godine studija pod uslovom da su proglašeni učenikom generacije u Srednjoj školi i da imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine.

Pravo da se prijave na konkurs imaju svi studenti, koji imaju državljanstvo Republike Srpske i BiH, studenti druge i viših godina prvog ciklusa studija koji studiraju na fakultetima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji i EU, a koji imaju stalno mjesto prebivališta na području opštine najmanje šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva.

Stipendije se ne odobravaju za vrijeme apsolventskog staža, a više o uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu na konkurs, zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici opštine.

Prijavu sa dokumentima potrebno je dostaviti poštom ili lično u opštinu Istočno Novo Sarajevo, Stefana Nemanje broj dva, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, sa naznakom “Prijava na konkurs za dodjelu studentskih stipendija”, putem protokola.

Za sva dodatna pitanja zainteresovani studenti mogu se obratiti u kancelariju broj šest, u zgradi opštine ili putem telefona 057/340-247.

Konkurs je otvoren do 12. novembra.

SRNA

Povezani članci

Sveti Varnava Ispovjednik- svetlost i uhtjeha sarajevskim Srbima još od Drugog svjetskog rata

Hram posvećen Svetom Varnavi Ispovjedniku Hvostanskom i Sarajevskom nalazi se u naselju Vranješ u opštini Istočno Novo Sarajevo i dio je jedinstvene cjeline sa gradskim i vojnim grobljem na Vranješu. Izgradnja ovog hrama počela je 2011. godine, dok su radovi na iskopavanju temelja za novu crkvu počeli u julu 2010. godine. Osvećenje temelja izvršio je […]

Učenice JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje uspješne na Republičkom takmičenju (FOTO)

Na Republičkom takmičenju muzičkih škola Republike Srpske, u kategoriji solo pjevanje, učenice JU Škole za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo ostvarile su zapažene rezultate osvojivši jednu prvu i četiri druge nagrade. Učenica Anđela Govedarica-Lučić iz klase profesorice Maje Gluhić već drugu godinu osvaja nagradu na ovom takmičenju. Prošle godine je osvojila treću, a ove […]