Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Razmotrene mogućnosti saradnje Višegrada i Japan

17 Septembar 2021
2 min.
Razmotrene mogućnosti saradnje Višegrada i Japan

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa delegacijom privrednika iz Japana o mogućnostima saradnje ove lokalne zajednice sa Japanom.


Privrednu delegaciju Japana predvodio je direktor “JIM grupacije” Tokihiro Ikedana i ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan.

Prema riječima Mladena Đurevića, zahvaljujući ambasadoru BiH u Japanu ova lokalna zajednica i njeni turistički potencijali su dobro promovisani i do sada, ali današnja posjeta je veoma značajna.

“Velika je čast da je ova visoka delegacija u okviru posjete BiH za svoj boravak odabrala i Višegrad, a podatak da će se višegradska ćuprija naći kao jedan od simbola promotivnog filma o našoj zemlji dovoljno govori o impresijama koje nose iz našeg grada”, kazao je Đurević.

On je istakao da je sa delegacijom Japana razgovarano je o unapređenju saradnje ne samo u oblasti turizma već i drugim granama privrede.

“Nakon Jahorine, Sokoca i Rogatice delegacija privrednika juče u popodnevnim časovima doputovala je u Višegrad i oduševljeni su onim što su vidjeli”, rekao je ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan.

On je napomenuo da posebne utiske nose o ljudima ovog kraja i njihovoj gostoljubivosti.

“Jedan od članova ove delegacije je i turistički promoter koji će zabilježiti sve turističke potencijale Republike Srpske i BiH, pa će se taj materijal koristiti za promociju Srpske i BiH”, precizirao je Berjan.

On je naglasio da je grupa japanskih privrednika zainteresovana da sagleda mogućnosti za investiranje u različite sektore u Srpskoj i BiH, te će te informacije sa ovog područja prenijeti svojim poslovnim kontaktima u Japanu.

Biznismen Tokihiro Ikeda zahvalio je za gostoprimstvo u ime delegacije iz Japana i izrazio radost zbog buduće saradnje koju će imati sa ovom lokalnom zajednicom.

“Vaše mogućnosti su velike, istorija impresivna, ljudi gostoljubivi, a kuhinja kao i kafa fantastični”, rekao je Ikeda.

“JIM grupacija”, na čijem čelu je Ikeda, osnovana je 1997. godine i posvećena je unapređivanju postojećih i razvoju novih preduzeća, vodeći računa da pritom uvijek ostane sinhronizovana sa društvenim promjenama. Sjedište joj je u Cukubi u prefekturi Ibaraki u Japanu.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Odlučnost pokazana na mitingu “Srpska te zove“ biće ojačana kroz odluke na vaskršnjem saboru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je jučerašnji skup “Srpska te zove“ koji je održan u Banjaluci je bio veličanstven, a poruke koje su sa njega poslate pokazuju da ne možemo prihvatiti da jedan slobodarski srpski narod bude etiketiran kao genocidan. “Očekujem da i međunarodna javnost prepozna i shvati poruke koje su poslate […]

Đurđević Stamenkovski: Sa mitinga u Banjaluci poslata poruka sabornosti i jedinstva Srba (VIDEO)

Trg Krajine juče nije bio samo banjalučki, već centralni srpski trg na koji su se sabrali Srbi iz različitih krajeva Srpske, Srbije, sa Kosova i Metohije, koji su došli da daju podršku Srpskoj i da pošalju poruku sabornosti i jedinstva, rekla je predsjednica Srpske stranke “Zavetnici” Milica Đurđević Stamenkovski. – Poslali smo odlučan odgovor da […]