Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Srijeda, 22.05.2019.
"IGRA NIJE GOTOVA": NELE KARAJLIĆ SMATRA DA JE KOSMET PITANJE KOJE TRAŽI SRPSKO JEDINSTVO
Petak, 26.04.2019. | Princip News
Odgovor i put kojim treba ići po pitanju Kosova i Metohije jeste u srpskom jedinstvu i sabornosti, ističe muzičar i pisac Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić.

"Možda bi za postizanje našeg konačnog cilja bilo bolje da od političkih, diplomatskih ili, ne dao Bog, vojnih akcija, uporno, svakodnevno, bez izuzetka ponavljamo rečenicu: `Dogodine u Prizrenu`. Znam jedan narod koji je sa tom taktikom došao do cilja", rekao je Janković za Fonet. 

Govoreći o razgraničenju, on je naveo da je to jedna "veoma popularna igra na Balkanu koja traje već najmanje 600-700 godina" i da on lično problem te igre vidi u tome što granice koje se nacrtaju obično traju kraće od skečeva "Top liste nadrealista". 

On smatra da je potpuno svejedno da li će za Kosovo i Metohiju biti organizovana međunarodna konferencija ili nastavljen dijalog, ali ističe da je "važno podržati onoga koga pošaljemo kao predstavnika". 

Janković je napomenuo da samoproglašeno Kosovo nipošto ne bi smjelo da dobije stolicu u UN, "prije svega zbog međunarodnog prava na čijim krhkim nogama još uvijek stoji naša planeta". 

"Ako stavite Kosovo u UN, to je isto kao da u fudbalu ukinete ofsajd za onu ekipu koja nosi `Adidas` opremu, jer za njih važi izuzetak", istakao je Janković. 

On smatra da je srpska spremnost na kompromis danas iznenadila one koji su bombardovali Srbiju prije 20 godina, te da su usljed te iznenađenosti zaboravili da nije neophodno da Srbiju pitaju da li je za priznanje Kosova ili nije. 

"Ipak, to što nas pitaju, tjeraju i to priznanje postavljaju kao uslov, jeste znak ili da oni traže opravdanje za ono što su učinili ili da igra nije gotova", smatra Janković. 

Prema njegovim riječima, Kosovo i Metohija je mjesto na kojem stanuje Bog lično, tamo je njegova adresa. 

"Kako, inače, objasniti fenomen da se na tako malom prostoru nalazi toliki broj crkava i manastira i kako objasniti to da se te crkve i manastiri stalno ruše i pale, a opet se stalno obnavljaju i vaskrsavaju", naglasio je Janković. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NEMA VREMENA ZA ODMOR: NEMANJA MAJDOV OTPUTOVAO U KINU
Džudista Crvene zvezde, Nemanja Majdov, otputovao je na Grend pri u kineski Hohot. Nakon što je prije dvije sedmice osvojio svoj prvi Grend sl...
FERRATI VIŠE NEĆE ISPORUČIVATI MOTORE ZA MASERATI
Iako još nije službeno potvrđeno hoće li do prestanka saradnje doći 2021. ili 2022. godine, ono što je sigurno je da Ferrari više neće ispo...
ĐOKOVIĆ SVOJ 32. ROĐENDAN POSVETIO DJECI SRBIJE
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je obilježavanje svog 32. rođendana posvetio djeci Srbije, objavljeno je na sajtu Fondacije "Novak Đoko...
DODIK I DORFER: DOBRI ODNOSI BIH I EUFOR-a
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i komandant Eufora u BiH Martin Dorfer konstatovali su danas da su između BiH, na svim nivoima,...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
DANAS I SUTRA U ISTOČNOM SARAJEVU KAMPANJA "RASTIMO SIGURNO"
Utorak, 21.05.2019.
Republika Srpska
DOGOVORENA RASPODJELA SVIH DIREKTORSKIH POZICIJA U SRPSKOJ
Utorak, 21.05.2019.
BIH
RIJEŠEN SLUČAJ NESEĆE NA STUPU: ŽENA SE UBILA SKOKOM IZ STANA STAMBENE ZGRADE
Srijeda, 22.05.2019.