Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 13.07.2020.
ĐOKOVIĆU NAGRADA ZA PROMOCIJU SRBA U SVIJETU
Petak, 29.05.2020. | Princip News
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odao je danas priznanje teniseru Novaku Đokoviću za sveukupan doprinos u diplomatiji, dodijelivši mu nagradu za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Srbije i njenog naroda u svijetu.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije saopšteno je da su u Ministarstvu, povodom Dana diplomatije Srbije, ugostili Đokovića, koji je "uspesima ujedinio narod u snažnom doživljaju sreće i ushićenja kroz vanserijske pobede".

"Đoković je probudio uspavani duh i svetu poslao poruku snažne sportske nacije, koja se ponosi svojom istorijom i tradicijom", dodaje se u saopštenju.

Na prijemu za diplomatski kor i istaknute javne ličnosti, Dačić je predstavio niz aktivnost resornog ministarstva u vrijeme pandemije virusa korona i osnovne spoljnopolitičke i nacionalne prioritete Srbije.

On je istakao da je resorno ministarstvo u prethodnih godinu dana nastavilo sa intenzivnim radom na daljem unapređenju odnosa sa zemljama u regionu, kao i sa glavnim spoljnopolitičkim partnerima Srbije - prvenstveno EU, Rusijom, Kinom i SAD.

Dan diplomatije ustanovljen je odlukom Vlade Srbije iz 2015. godine, a 29. maj određen je za datum obilježavanja u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela 1839. godine. Uspostavljanje ove kancelarije uzima se za početak profesionalne diplomatije u Srbiji.

Tog dana doneseno je Ustrojenije Knjaževske kancelarije, na osnovu člana pet turskog Ustava iz 1838. godine. Ukaz o ustrojstvu je, ujedno, bio i prvi zakon o uređenju i zadacima ovog ministarstva u Srbiji. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TERMAG ČELENDŽ REJS" OKUPIO 221 TAKMIČARA (FOTO)
Trejl-trka "Termag čelendž rejs" na Jahorini okupila je danas 221 takmičara iz osam zemalja, a pobjednici na najdužoj stazi od 47 kilometara bi...
U TRNOVU OBILJEŽEN DAN I KRSNA SLAVA OPŠTINE (FOTO)
U Trnovu je služenjem liturgije u crkvi Svetog velikomučenika Georgija i lomljenjem slavskog kolača danas obilježen Dan i krsna slava opštine...
INFEKTOLOG BASETI: EPIDEMIJA U ITALIJI JE PROŠLA, IZAŠLI SMO IZ KRIZE
Infektolog Mateo Baseti, direktor Klinike za Infektivne Bolesti u Đenovi, izjavio je da je epidemija kovid-19 u Italiji prošla i da se to vidi po...
OBILJEŽENO 28 GODINA OD STRADANJA SRBA NA PETROVDAN 1992. GODINE
Na Zalazju kod Srebrenice danas je obilježeno 28 godina od stradanja 69 Srba, koji su ubijeni na Petrovdan 1992. godine. Predstavnik Ministarst...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
JUGOVIĆ: TRAŽIMO ODGOVORNOST GRADSKE TV "OSM" (FOTO)
Subota, 11.07.2020.
Republika Srpska
U REPUBLICI SRPSKOJ NOVOZARAŽENE 34 OSOBE
Nedelja, 12.07.2020.
BIH
DODIK: NOVI SAZIV SREDSTVO DA SE SDA I SDS SVETE DRUGIM STRANKAMA
Nedelja, 12.07.2020.