Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 22.08.2019.
ĐURIĆ: VIŠE OD 140 PROJEKATA POMOĆI SRBIMA NA KOSMETU
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
 Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je u toku realizacija više od 140 projekata za pomoć Srbima na Kosmetu, gdje njih više od 100.000 opstaje zahvaljujući vitalnoj vezi sa centralnom Srbijom.

On je rekao i da je u protekle tri i po godine obnovljeno i 49 crkava i manastira, kao i da se radi fabrika starterskih akumulatora i baterija u okviru rudarskog kombinata "Trepča", te fabrika za preradu krompira u Kosovskom Pomoravlju. 

"Naša obaveza je da se, bez obzira na teške okolnosti, borimo", dodao je Đurić za televiziju "Pink".

On je istakao i da je zvanični Beograd i na međunarodnom planu uspio da preokrene negativan trend tako da je sada dvocifreni broj povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. 

Đurić je naveo da je prije nekoliko godina pitanje Kosova i Metohije za najveći dio međunarodne zajednice bilo završeno i da je "bilo potrebno samo primorati Srbiju da prizna takozvanu nezavisnost". 

"Danas je, zahvaljujući višegodišnjoj, napornoj, energičnoj borbi za Kosovo i Metohiju, koju je najenergičnije predvodio /predsednik Srbije Aleksandar/ Vučić, situacija drugačija", rekao je on. 

Đurić je naglasio da se danas u svijetu razgovara o pronalaženju kompromisa i da je sigurno da, iako će to sigurno biti težak proces, nema više nametanja volje Srbiji. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAVRŠNA FAZA REKONSTRUKCIJE ZNAČAJNIH PALJANSKIH SAOBRAĆAJNICA
U Palama je u toku završna faza rekonstrukcije – asfaltiranje značajnih saobraćajnica koje centar grada povezuju sa periferijom. Najbolji p...
ZAGREB ZAHVATILO NEVRIJEME, GROM ZAPALIO KUĆU
Nad Zagrebom su se oko podneva nadvili crni oblaci, a uskoro su munje zaparale nebo nad većim dijelom hrvatskog glavnog grada. Čuje se jaka gr...
DODIK: KAZNITI POČINIOCE NAPADA NA SRBE U KNINU
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je događaj u Kninu dokaz da je položaj Srba u Hrvatskoj izuzetno težak i da je to pol...
PREDUZEĆE "KOMUNALNO" PALE NABAVILO 45 PLASTIČNIH KONTEJNERA I 300 KANTI ZA SMEĆE
Direktor preduzeća "Komunalno" Pale Komo Simović rekao je da je, zahvaljujući velikoj pomoći opštine, nabavljeno 45 plastičnih kontejnera koj...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
U OSNOVNU ŠKOLU U TRNOVU OVE GODINE UPISANO DEVET PRVAČIĆA
Četvrtak, 22.08.2019.
Republika Srpska
MOTORISTA POGINUO U SUDARU S GOLFOM
Utorak, 20.08.2019.
BIH
NEPOZNATE FIRME UŠLE U ZGRADU PARLAMENTA BIH I ZAMJENILE OPREMU
Utorak, 20.08.2019.