Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 25.04.2019.
ĐURIĆ: VIŠE OD 140 PROJEKATA POMOĆI SRBIMA NA KOSMETU
Utorak, 12.02.2019. | Princip News
 Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je u toku realizacija više od 140 projekata za pomoć Srbima na Kosmetu, gdje njih više od 100.000 opstaje zahvaljujući vitalnoj vezi sa centralnom Srbijom.

On je rekao i da je u protekle tri i po godine obnovljeno i 49 crkava i manastira, kao i da se radi fabrika starterskih akumulatora i baterija u okviru rudarskog kombinata "Trepča", te fabrika za preradu krompira u Kosovskom Pomoravlju. 

"Naša obaveza je da se, bez obzira na teške okolnosti, borimo", dodao je Đurić za televiziju "Pink".

On je istakao i da je zvanični Beograd i na međunarodnom planu uspio da preokrene negativan trend tako da je sada dvocifreni broj povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. 

Đurić je naveo da je prije nekoliko godina pitanje Kosova i Metohije za najveći dio međunarodne zajednice bilo završeno i da je "bilo potrebno samo primorati Srbiju da prizna takozvanu nezavisnost". 

"Danas je, zahvaljujući višegodišnjoj, napornoj, energičnoj borbi za Kosovo i Metohiju, koju je najenergičnije predvodio /predsednik Srbije Aleksandar/ Vučić, situacija drugačija", rekao je on. 

Đurić je naglasio da se danas u svijetu razgovara o pronalaženju kompromisa i da je sigurno da, iako će to sigurno biti težak proces, nema više nametanja volje Srbiji. 


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
NOVI DŽEJMS BOND- JOŠ JEDNOM DANIJEL KREJG (VIDEO)
Detalji nastavka sage o najpoznatijem agentu Džejmsu Bondu, 25. po redu, biće poznati danas, na zvaničnom predstavljanju informacija, a uoči po...
SNIMLJEN BMW SERIJE 4 CABRIO
Novi BMW Serije 4 kabriolet uskoro stiže, a biće, kako stvari stoje, značajno različit od svog prethodnika, što se najprije odnosi na njegov n...
U VIŠEGRADU ZA VASKRS RADE SAMO PEKARE, DRAGSTORI I BENZINSKE PUMPE
U opštini Višegrad, na Vaskrs radiće samo pekare, dragstori i benzinske pumpe, dok će 1. i 9. maja radnje biti otvorene do 14.00 časova, reče...
NARODNA BIBLIOTEKA SOKOLAC BOGATIJA ZA 85 NOVIH NASLOVA
Narodna biblioteka Sokolac ove godine nabavila je 85 novih naslova povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, rekla je Srni viši knjižniča...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
LUBURA: SEZONA GRIJANJA ZAVRŠENA USPJEŠNO
Srijeda, 24.04.2019.
Republika Srpska
MILANOVIĆ PUŠTEN, PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV BALDE, ĐUKANOVIĆA I KOVAČEVIĆA
Srijeda, 24.04.2019.
BIH
VELIKI POŽAR KOD SARAJEVA: GORI SKLADIŠTE PRIVATNE FIRME, ŠTETA OGROMNA
Srijeda, 24.04.2019.