Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 13.07.2020.
ĐURIĆ: SRBIJA I SRPSKA - KIČMA PODRŠKE SRPSKOM NARODU NA KOSMETU I U REGIONU
Ponedeljak, 01.06.2020. | Princip News
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da kontinuirani dijalog između Srbije i Republike Srpske predstavlja kičmu zaštite srpskih državnih i nacionalnih interesa, te da Srbija i Srpska stoje zajedno u podršci srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i svuda gdje je ugrožen u regionu.

On je rekao da Srbija i Republika Srpska stoje zajedno i u protivljenju novom talasu ugnjetavanja koje se ogleda u nametanju takozvanih mjera reciprociteta i različitih drugih pritisaka na srpski narod na Kosmetu.

"Srbija i Republika Srpska stoje zajedno u zaštiti srpskih nacionalnih i državnih interesa, ne samo na Kosovu i Metohiji, nego i na drugim mestima gde je srpski narod ugrožen, od položaja u Crnoj Gori do pojedinih drugih delova u regionu", izjavio je Đurić novinarima poslije sastanka u Beogradu sa predsjednikom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovim.

On je istakao da kontinuirani dijalog između Srbije i Srpske predstavlja kičmu zaštite srpskih državnih i nacionalnih interesa, te da tome doprinosi razumijevanje koje postoji na najvišem nivou između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ali i drugih članova rukovodstva Srpske, predsjednika Željke Cvijanović i drugih.

Đurić je rekao da je posebno značajno to što Srbija i Srpska zajedno obilježavaju sve događaje iz svoje bliske i dalje prošlosti.

"Na taj način garantuju i osiguravaju da će u ovoj, ali i budućim generacijama, biti negovano, ne samo sećanje na srpske žrtve, nego i brižljivo vođenje računa o očuvanju srpskog kulturnog, duhovnog, jezičkog i drugog indentiteta", naveo je on.

Prema njegovim riječima, to je smisao postojanja i Srbije i Republike Srpske, koje mogu ostvariti svoju svrhu samo ukoliko dosljedno i principijelno daju doprinos njegovanju srpskog kulturnog, duhovnog i svakog drugog identiteta.

Đurić je rekao da su Arlov i njegov Odbor jedan od najvećih kontinuiranih donatora i pomagača srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, te da upravo banjalučki Odbor i Kancelarija za Kosmet Vlade Srbije predstavljaju dio napora rukovodstava Srbije i Srpske da to bude i učinjeno.

On je posebno zahvalio Arlovu zbog najveće akcije zbližavanja srpske djece sa obje strane Drine, u okviru koje je u prethodnih nekoliko godina više od 1.000 srpske djece sa Kosmeta posjetilo Srpsku, gdje ih dočekuju kao najrođeniju braću i sestre.

"Pokazuju im lepote, kulturu i običaje, duh Srpske i na taj način stvaraju trajnu i neraskidivu vezu sa jedne strane između budućih naraštaja Srpske i srpskog naroda na Kosmetu, ali i kod ne malog broja srpske dece na Kosmetu stvaraju ukorenjeni osećaj povezanosti sa našim narodom preko Drine", naglasio je Đurić.

Prema njegovim riječima, sve što radi Arlov i Kancelarija ima za cilj da srpski narod živi i diše kao jedan i to je politika koja će se sprovoditi od Banjaluke do Herceg Novog, Kosovske Mitrovice, Novog Sada i Kumanova i svakog mjesta gdje živi srpski narod.


/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
"TERMAG ČELENDŽ REJS" OKUPIO 221 TAKMIČARA (FOTO)
Trejl-trka "Termag čelendž rejs" na Jahorini okupila je danas 221 takmičara iz osam zemalja, a pobjednici na najdužoj stazi od 47 kilometara bi...
U TRNOVU OBILJEŽEN DAN I KRSNA SLAVA OPŠTINE (FOTO)
U Trnovu je služenjem liturgije u crkvi Svetog velikomučenika Georgija i lomljenjem slavskog kolača danas obilježen Dan i krsna slava opštine...
INFEKTOLOG BASETI: EPIDEMIJA U ITALIJI JE PROŠLA, IZAŠLI SMO IZ KRIZE
Infektolog Mateo Baseti, direktor Klinike za Infektivne Bolesti u Đenovi, izjavio je da je epidemija kovid-19 u Italiji prošla i da se to vidi po...
OBILJEŽENO 28 GODINA OD STRADANJA SRBA NA PETROVDAN 1992. GODINE
Na Zalazju kod Srebrenice danas je obilježeno 28 godina od stradanja 69 Srba, koji su ubijeni na Petrovdan 1992. godine. Predstavnik Ministarst...
MERIDIAN DRUGI BANER
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner ZZZ RS novi
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
MERIDIAN DRUGI BANER
Istočno Sarajevo
JUGOVIĆ: TRAŽIMO ODGOVORNOST GRADSKE TV "OSM" (FOTO)
Subota, 11.07.2020.
Republika Srpska
U REPUBLICI SRPSKOJ NOVOZARAŽENE 34 OSOBE
Nedelja, 12.07.2020.
BIH
DODIK: NOVI SAZIV SREDSTVO DA SE SDA I SDS SVETE DRUGIM STRANKAMA
Nedelja, 12.07.2020.