Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Subota, 16.02.2019.
CRKVA I KRUNA DONOSE STABILNOST ZEMLJI
Petak, 04.05.2018. | Princip News
Prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević priredio je večeru na Belom dvoru u Beogradu u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja i zasjedanja Arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve, ističući da su Crkva i kruna institucije u Srbiji koje donose stabilnost.

Večeri su prisustvovali patrijarh srpski Irinej sa mitropolitima i episkopima, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama Vlade Srbije Mileta Radojević, te članovi savjetodavnih tijela krune. 

Patrijarh Irinej zahvalio je na gostoprimstvu princu Aleksandru, poželio sreću kraljevskoj porodici, kao i mir, pravdu i spasenje svim ljudima dobre volje, saopšteno je iz Kancelarije Karađorđevića. 

Princ Aleksandar rekao je da je ovo tradicionalan događaj koji treba njegovati, jer daje primjer jedinstva i saradnje za opšte dobro. 

"Protekla godina bila je posebno važna u ovom smislu, jer je naš patrijarh činodejstvovao venčanju mog sina Filipa i princeze Danice, a zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu, Hrama Svetog Save, zvonila su u znak rođenja princa Stefana. Neka Bog blagoslovi sve naše ljude i našu zemlju", rekao je princ Aleksandar.

/SRNA/
Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
PROTESTI PROTIV NATO U MINHENU
Više hiljada ljudi protestovalo je danas poslije podne u Minhenu, gdje se održava Minhenska bezbjednosna konferencija na kojoj učestvuju lideri ...
REKORD SEZONE: IVANA ŠPANOVIĆ "ODUVALA" RIVALKE NA MITINGU U BIRMINGEMU
Srpska najbolja atletičarka Ivana Španović trijumfovala je u skoku u dalj na mitingu u Birmingemu. Ona je pobijedila skokom od 6,78 koji je...
PREMINULA KONOBARICA KOJU JE U BEČU UPUCAO BIVŠI PARTNER IZ BIH
Violeta J. (48), državljanka Srbije, koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52), preminula je u noći između petka i subote, n...
SAMSUNG PREDSTAVIO SERIJU QLED TV 2019 NA SAMSUNGOVOM EVROPSKOM FORUMU U PORTU
Novi QLED 8K Q950R uključuje modele od 65 do 98 inča, a QLED 4K Q90 / 85/80/70 / 60R uključuje od 43 do 82-inčne modele
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
DODIK: ŠTO PRIJE U FUNKCIJU STAVITI NOVU BOLNICU "SRBIJA"
Petak, 15.02.2019.
Republika Srpska
SIPA PODMLAĐUJE KADROVE
Petak, 15.02.2019.
BIH
ZAVRŠENA OBDUKCIJA TIJELA EDINA GAČIĆA, NAZIRE SE KO BI GA MOGAO SAHRANITI
Petak, 15.02.2019.