Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Petak, 26.04.2019.
GARDISTI U TOPČIDERU UBIJENI ZBOG KOKAINA?
Utorak, 12.02.2019. | Princip News

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru, zbog šverca kokaina u koji je umiješana i jedna grupa iz Crne Gore. Tu informaciju dao je Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG koji živi u Moskvi, na saslušanju u tužilaštvu.

Na ovaj način je potvrđeno pisanje Borbe da je svoju ulogu u zataškavanju ubistva imao i Vukašin Maraš, nekadašnji šef DB-a Crne Gore. On je, preko svojih veza u BIA, omogućio da lica iz Crne Gore koja su bila uključena u ovaj šverc budu saslušana.

Kako se sumnja, gardisti su vidjeli osobe koje su iz garnizona pretovarale kokain i zbog toga su likvidirani.

Reljić je, inače, prvi objelodanio da su vojnici ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, Reljić je iskaz dao krajem oktobra prošle godine, kada je detaljno iznio sva saznanja o zločinu na Topčideru, koji je i poslije više od 14 godina nerasvijetljen, a ubice na slobodi.

– U svojstvu građanina saslušan sam 2015. u SBPOK pred višim tužiocem. Objasnio sam da me je u proljeće 2006. zvao funkcioner BIA iz Zrenjanina koji mi je tražio kontakt s tadašnjim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem kako bi mu predao dosije o krimi-grupi švercera kokaina koji je skrivan u kasarni na Topčideru – rekao je Reljić.

Nekadašnji šef službe Državne bezbjednosti Crne Gore Vukašin Maraš, koji je dovođen u vezu sa mnogim aferama, stopirao je da istraga o likvidaciji dvojice gardista u kasarni Topčider, 2004. godine, dođe do ključnih ljudi koji su se u to vrijeme bavili švercom droge.

Maraš je u to vrijeme bio zamjenik ministra odbrane SiCG, a pošto više nije među živima, njegovo ime se više ne nalazi u spisima koji su nedavno formirani po ovom predmetu.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ROGATICA: ŠUMSKO GAZDINSTVO "SJEMEĆ" ASFALTIRA PUT DO IZBORINA
Šumsko gazdinstvo “Sjemeć” u Rogatici već tradicionalno realizuje niz društveno odgovornih aktivnosti. Sa prvim povoljnim vremenskim uslovi...
"IGRA NIJE GOTOVA": NELE KARAJLIĆ SMATRA DA JE KOSMET PITANJE KOJE TRAŽI SRPSKO JEDINSTVO
Odgovor i put kojim treba ići po pitanju Kosova i Metohije jeste u srpskom jedinstvu i sabornosti, ističe muzičar i pisac Nenad Janković, pozna...
PUTIN: MOSKVA ĆE PRUŽITI PODRŠKU BEOGRADU PO PITANJU KOSMETA
 Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Peking da Moskva pažljivo prati situaciju u vezi sa Kosmetom i da će pružiti podršku Srb...
DODIK U VATIKANU: SAČUVATI MIR, STABILNOST I SARADNJU SVIH VJERSKIH ZAJEDNICA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je kao veoma važan današnji sastanak sa papom Franjom u Vatkanu na kojem su se saglas...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
TRNOVO: OD DANAS SNSD VEĆINA U SKUPŠTINI OPŠTINE
Četvrtak, 25.04.2019.
Republika Srpska
U PALAMA SAHRANJEN KRUNIĆEV TJELOHRANITELJ ŽARKO PAVLOVIĆ
Četvrtak, 25.04.2019.
BIH
MEKTIĆ NAPUŠTA SDS ?
Četvrtak, 25.04.2019.