Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Ponedeljak, 18.02.2019.
GARDISTI U TOPČIDERU UBIJENI ZBOG KOKAINA?
Utorak, 12.02.2019. | Princip News

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru, zbog šverca kokaina u koji je umiješana i jedna grupa iz Crne Gore. Tu informaciju dao je Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG koji živi u Moskvi, na saslušanju u tužilaštvu.

Na ovaj način je potvrđeno pisanje Borbe da je svoju ulogu u zataškavanju ubistva imao i Vukašin Maraš, nekadašnji šef DB-a Crne Gore. On je, preko svojih veza u BIA, omogućio da lica iz Crne Gore koja su bila uključena u ovaj šverc budu saslušana.

Kako se sumnja, gardisti su vidjeli osobe koje su iz garnizona pretovarale kokain i zbog toga su likvidirani.

Reljić je, inače, prvi objelodanio da su vojnici ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, Reljić je iskaz dao krajem oktobra prošle godine, kada je detaljno iznio sva saznanja o zločinu na Topčideru, koji je i poslije više od 14 godina nerasvijetljen, a ubice na slobodi.

– U svojstvu građanina saslušan sam 2015. u SBPOK pred višim tužiocem. Objasnio sam da me je u proljeće 2006. zvao funkcioner BIA iz Zrenjanina koji mi je tražio kontakt s tadašnjim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem kako bi mu predao dosije o krimi-grupi švercera kokaina koji je skrivan u kasarni na Topčideru – rekao je Reljić.

Nekadašnji šef službe Državne bezbjednosti Crne Gore Vukašin Maraš, koji je dovođen u vezu sa mnogim aferama, stopirao je da istraga o likvidaciji dvojice gardista u kasarni Topčider, 2004. godine, dođe do ključnih ljudi koji su se u to vrijeme bavili švercom droge.

Maraš je u to vrijeme bio zamjenik ministra odbrane SiCG, a pošto više nije među živima, njegovo ime se više ne nalazi u spisima koji su nedavno formirani po ovom predmetu.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
VIŠEGRAD: ZA RAZVOJ SPORTA 263.000 KM
Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas odluku o raspodjeli 263.000 KM iz lokalnog budžeta za finansiranje sportskih programa za...
JEEP TERITORIJA NA BJELAŠNICI
Protekla tri dana na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, na lokaciji Babin dol, brand Jeep je kao dijamantni sponzor ovogodišnjeg EYOF-a, pripremio...
EJOF PROTEKAO BEZ INCIDENATA
Obezbjeđenje zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EJOF/ proteklo je bez incidenata, a na mjestima koja pokriva Policijska uprava I...
SAMSUNG PREDSTAVIO NOVI STILSKI I SVESTRANI GALAXY TAB S5E
Napravljen za bolje povezivanje i zabavu, Galaxy Tab S5e sadrži pametne funkcije u tanjem i lakšem okviru
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Istočno Sarajevo
I.N.SARAJEVO: IZDATA 242 PREKRŠAJNA NALOGA ZA NEPROPISNO PARKIRANJE
Nedelja, 17.02.2019.
Republika Srpska
SLAVLJE U STRANAČKIM ŠTABOVIMA: ĆURIĆ NOVI GRADONAČELNIK TREBINJA, JERINIĆ PROGLASIO POBJEDU U DOBOJU
Nedelja, 17.02.2019.
BIH
NAKON UBISTVA POLICAJACA, AUTO MAFIJA U KANTONU SARAJEVO "POVUKLA RUČNU"
Nedelja, 17.02.2019.