Molimo sačekajte......

RADIS DOO
Baner poz2 Termag
Istočno Sarajevo
Vreme
10°C
Četvrtak, 22.08.2019.
GARDISTI U TOPČIDERU UBIJENI ZBOG KOKAINA?
Utorak, 12.02.2019. | Princip News

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni su 5. oktobra 2004. u kasarni na Topčideru, zbog šverca kokaina u koji je umiješana i jedna grupa iz Crne Gore. Tu informaciju dao je Saša Reljić, bivši oficir Vojske SCG koji živi u Moskvi, na saslušanju u tužilaštvu.

Na ovaj način je potvrđeno pisanje Borbe da je svoju ulogu u zataškavanju ubistva imao i Vukašin Maraš, nekadašnji šef DB-a Crne Gore. On je, preko svojih veza u BIA, omogućio da lica iz Crne Gore koja su bila uključena u ovaj šverc budu saslušana.

Kako se sumnja, gardisti su vidjeli osobe koje su iz garnizona pretovarale kokain i zbog toga su likvidirani.

Reljić je, inače, prvi objelodanio da su vojnici ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru.

Kako Srpski telegraf ekskluzivno saznaje, Reljić je iskaz dao krajem oktobra prošle godine, kada je detaljno iznio sva saznanja o zločinu na Topčideru, koji je i poslije više od 14 godina nerasvijetljen, a ubice na slobodi.

– U svojstvu građanina saslušan sam 2015. u SBPOK pred višim tužiocem. Objasnio sam da me je u proljeće 2006. zvao funkcioner BIA iz Zrenjanina koji mi je tražio kontakt s tadašnjim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem kako bi mu predao dosije o krimi-grupi švercera kokaina koji je skrivan u kasarni na Topčideru – rekao je Reljić.

Nekadašnji šef službe Državne bezbjednosti Crne Gore Vukašin Maraš, koji je dovođen u vezu sa mnogim aferama, stopirao je da istraga o likvidaciji dvojice gardista u kasarni Topčider, 2004. godine, dođe do ključnih ljudi koji su se u to vrijeme bavili švercom droge.

Maraš je u to vrijeme bio zamjenik ministra odbrane SiCG, a pošto više nije među živima, njegovo ime se više ne nalazi u spisima koji su nedavno formirani po ovom predmetu.

Napiši komentar

Komentari (0)
Najnovije
ZAVRŠNA FAZA REKONSTRUKCIJE ZNAČAJNIH PALJANSKIH SAOBRAĆAJNICA
U Palama je u toku završna faza rekonstrukcije – asfaltiranje značajnih saobraćajnica koje centar grada povezuju sa periferijom. Najbolji p...
ZAGREB ZAHVATILO NEVRIJEME, GROM ZAPALIO KUĆU
Nad Zagrebom su se oko podneva nadvili crni oblaci, a uskoro su munje zaparale nebo nad većim dijelom hrvatskog glavnog grada. Čuje se jaka gr...
DODIK: KAZNITI POČINIOCE NAPADA NA SRBE U KNINU
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je događaj u Kninu dokaz da je položaj Srba u Hrvatskoj izuzetno težak i da je to pol...
PREDUZEĆE "KOMUNALNO" PALE NABAVILO 45 PLASTIČNIH KONTEJNERA I 300 KANTI ZA SMEĆE
Direktor preduzeća "Komunalno" Pale Komo Simović rekao je da je, zahvaljujući velikoj pomoći opštine, nabavljeno 45 plastičnih kontejnera koj...
Zavod za zaposljavanje baner
SKI centar Ravna planina
Prestige Jahorina
Baner Drugarska prica
Hercegovacka kuca
Istočno Sarajevo
SOKOLAC: U POŽARU IZGORJELE KOLIBA I ŠUPA
Četvrtak, 22.08.2019.
Republika Srpska
MOTORISTA POGINUO U SUDARU S GOLFOM
Utorak, 20.08.2019.
BIH
NEPOZNATE FIRME UŠLE U ZGRADU PARLAMENTA BIH I ZAMJENILE OPREMU
Utorak, 20.08.2019.